Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta će tražiti lekari na novoj sednici KRIZNOG ŠTABA?

  Imunolog Srđa Janković izjavio je da će sledeća sednica Kriznog štaba biti uskoro jer će se razmatrati mere za narednu sedmicu, ističući da u ovom trenutku ne vidi uslove za bilo kakva popuštanja.

  „Neprimereno je sad diskutovati o tome, zavisi da li će situacija da se stabilizuje, to ne vidimo, bolnice se pune, ne možemo govoriti o ublažavanje. Pobošljanje je nezahvalno prognozirati, izjava o slabijim merama bila bi besmislena“, naglašava imunolog.

  Dodaje da se očekuje pad broja novozaraženih, ali da pitanje „koliko je vremena potrebno za to“ za sad nema odgovora.

  „Predlagali smo za nijansu oštrije mere za bar 14 dana. Ovo je sprečilo potpunu katastrofu koja je pretila, zdravstveni sistem je preopterećen, teško je naći mesto u bolnicama, samo najteži pacijenti se primaju u bolnicu, ne mogu da naglasim koliko je situacija ozbiljna“, naveo je član Kriznog štaba.

  Iako su sada brojke manje nego u novembru, kaže da je situacija sada teža jer je preopterećenje sistema dostiglo alarmantan nivo.

  Dodaje da se još ne zna vreme nove sednice Kriznog štaba, ali pretpostavlja da će biti uskoro jer će se raspravljati o merama za narednu nedelju.

  „Mi, lekari, iznosićemo argumente ako treba pooštravanje mera, mora sistem da se rastereti, procenat pozitivnih je veoma visok, situacija je veoma teška, najteža moguća i treba da se borimo na svaki način da prvo ublažimo situaciju, pa da pričamo o kafićima i tržnim centrima… obrnuti način ramišljanja ne mogu da prihvatim ni moralno ni racionalno“, zaključio je Janković.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta/Slobodan Miljević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE