Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  I Gujonu FUNKCIJA u Vladi Srbije

  Vlada Srbije imenovala je Arnoa Gujona za vršioca dužnosti direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, koja je organ uprave u sastavu Ministarstva spoljnih poslova.

  Arno Gujon je osnivač nevladinih organizacija „Solidarnost za Kosovo“ i „Inicijativa za natalitet i ostanak mladih u Srbiji“, realizovao je brojne akcije pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, i bio aktivan na širenju istine o događajima na prostorima bivše Jugoslavije.

  Autor je i koautor četiri knjige o Srbiji i Kosovu i Metohiji i dobitnik je brojnih visokih priznanja u Srbiji i Republici Srpskoj, između ostalih Ordena Svetog Save prvog reda, Ordena Njegoša prvog reda, Zlatne medalje predsednika Srbije za zasluge.

  Gujon se pohvalio imenovanjem i na svom Fejsbuk nalogu, istakavši da mu je „velika čast što je imenovan na mesto Direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u Regionu.

  „Ovo je čast za mene lično, ali i za celu moju porodicu. Na meni je sada velika odgovornost. Ne predstavljam više samo sebe ili svoju humanitarnu organizaciju, već Državu Srbiju. Svestan sam da ću biti izloženiji nego ranije zbog toga i da izlazim sada iz svoje zone komfora… Ali znam da ću takođe moći da radim još više, bolje i efikasnije za dobrobit zemlje koju sam srcem izabrao.“

  Kad sam pročitao osnovne ciljeve Uprave kojom ću rukovoditi, nisam se dugo kolebao da li da prihvatim ili ne, navodeći da se to, između ostalog, odnosi na očuvanje i razvoj duhovne, nacionalne i kulturne samostalnosti srpskog naroda izvan matice, ekonomsko i kulturno umrežavanje sa Srbijom i očuvanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma.

   

  Izvor: BIZLife, Agencije

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE