Humanitarac, volonter i jedan od pobednika konkursa "Oni su heroji"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Humanitarac, volonter i jedan od pobednika konkursa “Oni su heroji”

  Gotovo od samog početka, 2020. godina nas suočava sa svakodnevnim iznenađenjima na globalnom nivou. Nažalost, negativnim. Ipak, neupitna je činjenica da su ovakve okolnosti izdvojile najhrabrije među nama, one koji, i pored svih opasnosti pokazuju hrabrost i snagu, pomažući drugima.

  Ovakvih heroja ima u svakom društvenom segmentu života, a u želji da se istaknu najbolji među njima, Delegacija Evropske unije je u partnerstvu sa Er Srbijom sprovela konkurs pod nazivom „Oni su heroji“.

  Zahvaljujući partneru Delegacije EU na ovom projektu, Er Srbiji, 15 heroja sa najvećim brojem glasova dobiće po dve avio karte za putovanje u bilo koju zemlju EU.

  “Svaki dan, po kiši i snegu…”

  Humanitarci i volonteri za vreme vanrednog stanja dobili su posebno mesto u srcu građana koji su njihovu pomoć koristili.

  Jedan od njih osvojio je gotovo 32.000 glasova na konkursu “Oni su heroji”, što ga svrstalo u grupu od 15 pobednika konkursa.

  Mladi Novosađanin koji je studirao u Beogradu, a zatim tu i ostao, od početka vanrednog stanja volontirao je u opštini Vračar, i najugroženijim licima nosio hranu, lekove i sve ostalo što je bilo neophodno.

  Prema njegovom mišljenju, biti heroj znači imati osećaj za druge.

  “Biti heroj znači imati jako razvijenu empatiju, odnosno imati osećaj za druge i pomagati im na bilo koji način”, kaže Boris Bubalo.

  Osoba koja ga je prijavila na konkurs i sama je bila jedna od korisnica njegove pomoći.

  “Nesebično nam je pomogao u dostavljanju namirnica i lekova. Svaki dan po kiši, snegu i lošim vremenskim uslovima opsluživao je starije ljude koji su bili u karantinu”, rekla je o njemu.

  Osim titule heroja, Boris već dve godine uživa i u tituli “Studenta svoje generacije”. On je 2018. godine sa prosekom 9.72 diplomirao na Fakultetu za civilno vazduhoplovstvo.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Oni su heroji

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE