Negovateljica "po kiši i snegu" i jedna od pobednica konkursa "Oni su heroji"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Negovateljica “po kiši i snegu” i jedna od pobednica konkursa “Oni su heroji”

  Gotovo od samog početka, 2020. godina nas suočava sa svakodnevnim iznenađenjima na globalnom nivou. Nažalost, negativnim. Ipak, neupitna je činjenica da su ovakve okolnosti izdvojile najhrabrije među nama, one koji, i pored svih opasnosti pokazuju hrabrost i snagu, pomažući drugima.

  Ovakvih heroja ima u svakom društvenom segmentu života, a u želji da se istaknu najbolji među njima, Delegacija Evropske unije je u partnerstvu sa Er Srbijom sprovela konkurs pod nazivom „Oni su heroji“.

  Zahvaljujući partneru Delegacije EU na ovom projektu, Er Srbiji, 15 heroja sa najvećim brojem glasova dobiće po dve avio karte za putovanje u bilo koju zemlju EU.

  “Niko nije smeo da ostane bez namirnica”

  Za vreme vanrednog stanja u Srbiji, najguroženiji zbog koronavirusa bili su stariji građani. Zbog udruženih bolesti, godina i ograničavanja kretanja, njihov život u tom periodu bio je posebno težak.

  Međutim, zahvaljujući negovateljici Vesni Novković iz Donje Lopušne kod Vlasotinca koja je zaposlena u Udruženju građana “Osmeh”, stariji Vlasotinčani nisu imali razloga za brigu.

  Njeno angažovanje koje je obuhvatalo odlaske na adrese starih, nošenje namirnica i lekova, dovelo ju je do toga da je na konkursu “Oni su heroji” osvojila četvrto mesto, sa više od 34.000 glasova podrške.

  Vesna je uglavnom pokrivala planinske predele, koji su i inače naporni za obilazak, a posebno kada je sneg i kiše.

  Kako navodi, po velikom snegu, stavljala bi lance na točkove Renoa 5 koji je ’96. godište.

  Nju je, navodi se na sajtu organizatora, za nagradu kandidovao centar za edukaciju “Osmeh”, a o njoj su rekli ovo:

  “Za vreme vanrednog stanja sve negovateljice su radile po izmenjenom planu, ali Vesna je taj plan dovela do savršenstva. Po neprohodnom terenu, kolima ili pešice, nekad i po snegu, niko nije smeo da ostane bez onog što ga održava u životu, bez namirnica i lekova. Vesna se pobrinula za to i zato joj hvala!”

  Kako kaže, sve njene kolege iz Centra za edukaciju „Osmeh“ iz Vlasotinca negovale su starije osobe potpuno volonterski, samo uz nadoknadu troškova goriva. Ona i sada radi kao negovateljica i nastaviće to da radi, makar i dalje kao volonter.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Oni su heroji

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE