Doživite veličanstvene ukuse sveta u Crnoj Gori
Hrana u Crnoj Gori veoma podseća na samu zemlju: zdrava, jedinstvena a opet jednostavna mešavina zadivljujućih suprotnosti. Kao što se plava voda Jadranskog mora u Bokokotorskom zalivu razlikuje od neukroćenih vrhova planina ili šuma u neistraženoj divljini a opet dele isti duh prošlosti, tako i crnogorska kuhinja deli isti ukus- ukus autentičnosti.
Huma Kotor bay Hotel & Villas raspolaže vrhunskim restoranima koji će vas svojim jedinstvenim konceptom i ukusima odvesti na nezaboravno gastronomsko putovanje. U Humi možete istražiti svetske ukuse, a opet osetiti čari domaćih namirnica, spremljenih u rukama veštih i iskusnih kuvara, koji obraćaju pažnju na svaki detalj. Ono što daje posebnu magiju svakom jelu je ambijent koji okružuje ovaj luksuzni kompleks. U jednom zalogaju osetićete ukuse hrane koja je potekla sa prostara hiljadama kilometara udaljenih od vas, uz zvukove nežnih talas, planinskog povetarca i mrisa slane mosrke vode.
Doživite Mudra Art Cuisine
Istražite jedinstveni History of art (istorija umetnost) jelovnik, dok osećate svež jadranski povetarac na svojoj koži, slušajući nežni šum talasa i uživajući u neverovatnom zalasku sunca u Bokokotorskom zalivu.
U želji da konstantno stvara najbolje moguće fine dining iskutsvo, Mudra Art Cuisine je u partnerstvu sa šefom kuhinje Aleksandrom Kerekešom i izvršnom poslastičarkom Kristinom Radosavljević kreirala izuzetne i raznovrsne ukuse i nezaboravno gastronomsko iskustvo, koristeći samo najfinije, najsvežije, domaće namirnice.
Jelovnik je podeljen na osam delova, od kojih svaki predstavlja određeni umetnički pravac, koji je dao inspiraciju za taj određeni segment jela. Primera radi IMPRESIONIZAM je novi naziv za predjela, RENESANSA za inovativne paste i rižota, BAROK za glavna jela, a POSTIMPRESIONIZAM za deserte.
Iskusite LOLA BRAZA Sushi & Nikkei
Jedinstvenim, nenametljivim, spojem zapanjujućih suprotnosti, Lola Braza približava daleke ukuse kroz svoju ponudu sušija i Nikkei kuhinje.
Nikkei je fuziona kuhinja koja spaja tradicionalne japanske tehnike kuvanja sa bogatim obiljem peruanske hrane i lokalnim sastojcima podneblja na kojem se sprema.
Od visokih planina do otvorenog mora, Crna Gora poput Perua ima raznoliku mešavinu svežih i kvalitetnih namirnica. Lola Braza kroz svoju gastronomsku ponudu istražuje upravo ovu paralelu, kroz tradicionalne tehnike.
Restoran je savršeno uklopljen u okruženje, nudeći gostima izuzetan pogled na zaliv, sa taman dovoljne visine za uživanje u spoju Jadrana i okolnik okomitih planina. Uz intimnu atmosferu u zatvorenom prostoru restorana i romantičnom terasiom, nudi vam priliku za uživanje u najupečatljivijim ukusima u zalivu.
Izvor: BIZLife
Foto: Huma Kotor bay Hotel & Villas