Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Huawei poslovanje stabilno uprkos pritiscima

  Kompanija Huawei ostvarila je prihod od 642,3 milijarde kineskih juna i 35,6 milijardi juana neto dobiti, uz rekordna R&D ulaganja (research and development) u poslednjoj deceniji. To je objavljeno u Godišnjem izveštaju o poslovanju za 2022. godinu.

  Huawei nastavlja da jača ulaganja u istraživanje i razvoj

  Sa godišnjim izdacima od 161,5 milijardi juana u 2022, što predstavlja 25,1 procenat godišnjeg prihoda kompanije i povećava njene ukupne izdatke za istraživanje i razvoj u poslednjih 10 godina na više od 977,3 milijarde juana.

  Huawei annual report 2022 image

  Huawei annual report 2022 image

  U 2022. godini izazovno spoljno okruženje i netržišni faktori nastavili su da utiču na poslovanje“, rekao je Erik Ksu, rotirajući predsednik, na konferenciji za novinare na predstavljanju godišnjeg Huawei izveštaja o poslovanju.

  Usred ove oluje, nastavili smo da trčimo napred, čineći sve što je u našoj moći da održimo kontinuitet poslovanja i budemo na usluzi našim klijentima. Takođe, potrudili smo se da povećamo prinose – generišući stalan tok prihoda kako bismo održali naš opstanak i napravili bazu budućeg razvoja“, objasnio je Ksu.

  Na predstavljanju rezultata poslovanja prisutna je bila i Sabrina Meng, finansijski direktor kompanije Huawei

  Uprkos značajnom pritisku u 2022, poslovni rezultati su bili u skladu sa prognozama. Na kraju godine, koeficijent obaveza je bio 58,9 procenata i neto gotovinski bilans 176,3 milijarde juana. Pored toga, ukupni bilans imovina je dostigao jedan trilion juana, uglavnom sačinjen od tekućih sredstava kao što su gotovina, kratkoročne investicije i operativna imovina. Finansijska pozicija ostaje jaka, sa snažnom otpornošću i fleksibilnošću. U 2022, ukupna potrošnja na istraživanje i razvoj iznosila je 161,5 milijardi juana, što predstavlja 25,1 procenat našeg ukupnog prihoda – među najvećim u Huawei istoriji. U vremenima izazova i pritisaka, nastavljamo dalje sa samopouzdanjem”, izjavila je Meng.

  U 2022. ogranci kompanije Huawei za operatore, enterprajz i potrošačku elektroniku ostvarili su prihod od 284 milijarde, 133,2 milijarde, odnosno 214,5 milijardi juana.

  Kompanija je snažan zagovornik zajedničkog rasta sa svojim partnerima u ekosistemu i veruje da otvorenost i saradnja vode ka zajedničkom uspehu

  Kompanija je nastavila da otvara svoje mogućnosti u portfoliju HarmonyOS, Kunpeng, Ascend i u Cloud segmentu, koncentrišući se na poboljšanje iskustva programera, kao i omogućavanje i podršku partnerima u ekosistemu. Huawei trenutno radi sa više od devet miliona programera i preko 40.000 partnera u ekosistemu kako bi podstakao inovacije i stvorio veću vrednost za klijente.

  Ova godina biće presudna za održivi opstanak i razvoj Huawei kompanije“, primetio je Ksu.

  Cvetovi šljive imaju tendenciju da postanu slađi od oštre zime. Danas je Huawei kao cvet šljive. Iako je istina da je pred nama značajan pritisak, imamo sve što je potrebno da izađemo na drugu stranu – sa mogućnostima smo da rastemo, imamo otporan poslovni portfolio, jedinstvenu konkurentsku prednost, trajno poverenje kupaca i partnera i hrabrost da ulažemo u istraživanje i razvoj. Uvereni smo u našu sposobnost da se izdignemo iznad svakog izazova koji nam se nađe na putu, postavljajući čvrstu osnovu za održivi opstanak i razvoj.

  Sve finansijske činjenice u Huawei Godišnjem izveštaju o poslovanju za 2022. godinu nezavisno je revidirala KPMG, međunarodna računovodstvena Big Four firma.

  Da biste preuzeli Huawei godišnji izveštaj za 2022, posetite link.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Huawei

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE