Hrvatski mediji "otimaju" Huavej, srpski mediji "ne daju"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hrvatski mediji “otimaju” Huavej, srpski mediji “ne daju”

  Hrvatska delegacija susrela se sa čelnicima Huaveja, a hrvatski mediji redom pišu da ta kompanija planira i da preseli centar iz Beograda u Zagreb. Iz srpske vlade ekspresan demanti, prenosi Telegraf.

  Delegacija prevodvođena tamošnjim premijerom Andrejem Plenkovićem prilikom posete Kini imala je sastanak i sa čelnicima kineskog tehnološkog giganta Huaveja za Evropu.

  Navodno, piše Večernji list, ali i drugi regionalni mediji, doduše pod znakom pitanja, da je Huavej zainteresovan za partnerstvo u procesu digitalizacije hrvatskog društva i javne uprave.

  Tu informaciju je i sam Plenković preneo poslanicima na sednici, i istakao da se u Kini susreo i sa mnogim drugim predstavnicima državnih kompanija.

  Večernji list nije dobio detalje razgovora sa Huavejem od Ministarstva uprave, ali nezvanično saznaje da su čelnici te kompanije na sastanku s Vladinom delegacijom navodno iskazali želju za preseljenjem svog centra iz Beograda u Zagreb.

  Vladinoj delegaciji ponuđeno je, navodno, školovanje i dodatna edukacija hrvatskih IT stručnjaka u Kini.

  Plenković je za Huavej rekao kako se radi o kompaniji koja je po svojoj veličini i uticaju u ICT sektoru na nivou Majkrosofta.

  Iz Nemanjine za Telegraf: Nije tačno!

  Inače, Huavej je najavio dalje planove za Beograd, a jedan od njih je i nedavna najava iz te kompanije da u budućem industrijskom parku u Borči žele da grade svoj razvojni centar za ceo deo južne Evrope.

  “Sa kompanijom Huavej imamo redovnu komunikaciju i odličnu saradnju”, ovako su iz Vlade Srbije za Telegraf.rs prokomentarisali informaciju, koju su objavili hrvatski mediji. Ističu da vest nije tačna.

  Ovo nije tačno, ističu iz Vlade Srbije i odlučno demantuju tu informaciju. Kako su napomenuli, u korist saradnje govore i podaci da se zajedno radi na nekoliko strateških projekata.

  Izvor: Blic, Telegraf

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE