Vučić proglasio pobedu: EMS ostaje na severu Kosova

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić proglasio pobedu: EMS ostaje na severu Kosova

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija ostvarila pobedu na glasanju u Evropskoj mreži operatora prenosnog sistema za električnu energiju (ENTSO), što omogućava da Elektromreža Srbije ostane deo energetske mreže na severu Kosova i Metohije.

  “Imam dobru vest, to je mala pobeda, ali smo veoma srećni”, kazao je Vučić posle vojne vežbe na poligonu “Pešter”.

  Vučić je rekao da je Mađarska glasala protiv predloga Kosova, kao i Bugarska, Rumunija, Grčka, Bosna i Hercegovina, a po prvi put Makedonija i Crna Gora bile su uzdržane.

  “To je za nas važna pobeda, za njih mali poraz, a za nas velika pobeda. Posebno što smo bili u pravu, što je pravda bila na našoj strani, nije bilo fer da nam to urade i eto nisu uspeli”, kazao je Vučić i dodao da je to za Srbiju značajnije od samog Interpola.

  Vučić je dodao da prištinske vlasti nisu uspele da urade ono što su planirale u energetskoj agenciji.

  “To ne bi moglo da bude bez značajnog uticaja mađarskog naroda i Mađara iz naše zemlje, hvala još jednom gospdinu (Ištvanu) Pastoru”, rekao je Vučić.

  Evropsku mrežu operatora prenosnog sistema za električnu energiju (ENTSO) čine 43 operatora prenosnog sistema električne energije iz 36 zemalja Evrope.

  ENSTO je nedavno naveo da “radi na obuci o mrežnim kodovima koji će biti otvoreni za zemlje koje nisu njene članice – za Ukrajinu, Moldaviju, Gruziju i Kosovo.

  Izvor: N1, Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE