Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radno vreme, prodavnice

  Hrvatska izdvaja 1,7 milijardi evra za zaštitu od rasta cena

  Premijer Hrvatske Andrej Plenković predstavio je novi vladin paket mera za zaštitu od rasta cena vredan 1,7 milijarde evra kojim je predviđen nastavak ograničavanja cena osnovnih životnih namirnica i energije.

  Najveći deo četvrtog paketa vladinih mera odnosi se na ublažavanje rasta cena energije za šta će država obezbediti 1,181 milijardu evra, a za zaštitu od inflacije 169 miliona evra. Uz to je oko 347 miliona evra namenjeno kao podsticaj ciljnim grupama, poput nezaposlenih i samostalnih umetnika.

  „Cilj Vlade je dati odgovor na energetsku krizu s kojom smo suočeni i koja je globalna“, rekao je premijer.

  Uz produženje ograničenja cena struje i plina, vlada će nastaviti da ograničava i cene osnovnih životnih namirnica, uz manje izmene.

  Premijer je rekao da je zbog moguće nestašice svinjskog mesa (lopatica i vrat), vlada te proizvode skinula s liste, ali je na nju uvrstila carsko meso po ceni od 3,79 evra po kilogramu.

  Suncokretovo ulje koštaće 1.72 evra, litra mleka s 2.8 odsto mlečne masti 0.98 evra, dok će se glatko brašno tip 500 prodavati po 0.80 evra, a oštro tip 400 po 0.83 evra po kilogramu.

  Beli šećer će koštati 1.33, celo pile 3.32 evra, a kilogram svinjskog mlevenog mesa 4.11 evra.

  Cena struje neće se menjati još najmanje šest meseci, za domaćinstva ostaje 0.059 evra, a potrošnja preko 2.500 kWh je 0,088 evra.

  Izvor: Beta

  Foto: Pexels, Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE