Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  HRONIČNI MANJAK: Američki prevoznici DIŽU PLATE da sačuvaju vozače

  Potreba za vozačima kamiona u Americi je toliko opteretila sektor transporta da se prevoznici trude da što pre povećaju plate kako bi našli dovoljno radnika.

  „Moja kompanija je u poslednjih 12 meseci izdvojila 30 do 35 odsto više novca za povećanje plata“, tvrdi izvršni direktor U.S. Xpress Erik Fuler, napominjući da će možda biti potrebno dodatno izdvajanje.

  Situacija sa manjkom vozača je teža nego što sam ikada mogao da vidim tokom svoje karijere, rekao je Fuler za američke medije.

  Prema podacima Biroa za statistiku rada, sektor transporta je izgubio šest odsto radne snage u odnosu na pretpandemijski period kada ih je u toj struci bilo 1,52 miliona zaposlenih.

  Od jula je uspelo da se popuni 63.000 radnih mesta, ali još uvek postoji manjak od oko 33.000 radnika u odnosu na nivo iz februara 2020. godine. Prema rečima Fulera, biće sve teže nadoknaditi taj manjak.

  Vozači su postali skloniji poslovima koji im omogućavaju da više vremena provode sa porodicom, što znači da poslovi u industriji ili građevini mogu da „odvuku“ ljude iz kamionskih kompanija, a što bi „moglo prouzrokovati trajne promene“, tvrdi Fuler.

  On smatra da bi bilo potrebno dodatnih 20 do 30 odsto povećanja plata u transportu da se sačuvaju vozači i spreči njihov prelazak na neko drugo radno mesto, ali je iskren da njegova kompanija trenutno to sebi ne može da priušti.

  Takođe, povećanje troškova za povišice se „preliva“ na kompanije i krajnje kupce koji plaćaju dostavu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Moliću lepo

   Bilo bi lepo kad bi postojale neke novine u Srbiji koje će ostaviti link ka izvoru informacija!!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE