Hoće li "Nemanjići" biti prognani sa RTS-a? (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hoće li “Nemanjići” biti prognani sa RTS-a? (VIDEO)

  Programski savet RTS-a uputio je pismo Upravnom odboru ove televizije, generalnom direktoru i glavnom i odgovornom uredniku kulturno-umetničkog programa kojim se zahteva da se nove epizode “Nemanjića” ne emituju dok se serija ne pogleda na internoj projekciji u javnom servisu.

  Pismo je potpisao predsednik Programskog saveta, Milivoje Pavlović, koji nam je potvrdio da je ono poslato, a da se u dopisu zahtev obrazlaže programskim, produkcionim i kulturološkim značajem serije o Nemanjićima, kao i pretežno negativnim reagovanjem opšte i stručne publike javnosti posle emitovanja prve epizode. Pavlović je naveo i da će nakon toga konačna odluka biti na menadžmentu i urednicima RTS-a, čije ingerencije i uvažavaju, kao i načela slobode stvaralaštva i dodao da se “iskreno nada da je nastavak serije bolji i da će biti smanjena ili sasvim otklonjena preduga lista primedbi na prvu epizodu”.

  Predsednik Upravnog odbora RTS Vladimir Vuletić potvrdio je da je pismo Programskog saveta stiglo na adresu ovog tela.

  – U pismu se zahteva da članovi programskog saveta pogledaju prvih pet epizoda serije. S obzirom na to da to do sada nije bila praksa, s tim zahtevom ću upoznati članove Upravnog odbora na prvoj narednoj sednici – rekao je Vuletić, dodajući da će o stavu Upravnog odbora Programski savet biti blagovremeno informisan.

  Nastavak emitovanja serije “Nemanjići – Rađanje kraljevine”, po scenariju Gordana Mihića i u režiji Marka Marinkovića, inače je svakako planiran tek za februar.

  Generalni direktor RTS Dragan Bujošević ocenio je da nigde u dopisu Programskog saveta ne piše da se serija ne emituje.

  Izvor: Blic, RTS

  Foto: RTS promo

  What's your reaction?

  Komentari

  • muzičar

   Treba ih obrisati, pa početi ispočetka, a troškove nove serije da snose oni što su upropastili prvu.

  • Milan Orto

   Sudeći po pilot epizodi, snimljena je serija za školski program za osnovni razred, za to i budžet koji su potrošili imaju "aplauz", za nas ostale, vi ste (RTS) skupoceni promašaj u svemu što ste prikazali, nemam nameru da Bujoševiću (RTS) dižem ego i da glumcima opravdavam honorare, nisam na tviteru, nisam ničiji bot, nego vidim stanje u državi koje se ogleda na ovakvim projektima, nisam ljubitelj prošle ni ove vlasti, vidim da nam svi godina vređaju IQ, ne treba meni niko da kaže šta je umetničko delo, to ću sam proceniti.Što se mene tiče mršavo, patetično, slabo, jadno, trivijalno, lektorski neuko, amaterski!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE