Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hleb

    Da li biste jeli hleb od CVRČKA? Italijani će ga proizvoditi, cena SITNICA

    Italijanska pekara u Torinu planira da prodaje vekne hleba napravljene sa brašnom od prerađenih cvrčaka.

    Vest dolazi nakon što je Evropska komisija prošlog meseca donela odluku da se delimično odmašćeni cvrčci u prahu mogu plasirati i prodavati kao sastojci u hrani u EU. Brašno se ponekad koristi kao aditiv da bi proizvodi bili bogatiji proteinima.

    Enriko Murdoko, kuvar koji vodi Telliju, lokalni lanac restorana u Torinu, rekao je italijanskim medijima u ponedeljak da je eksperimentisao sa mešavinom sicilijanskih žitarica tokom testova pečenja kako bi „ubalažio ukus“ insekata.

    List Corriere della Sera citirao ga je da je posebno zadovoljan „korom i rasponom ukusa“. Rekao je da ga ukus podseća na lešnik, piše RT.

    Murdoko očekuje da će regulatori EU dozvoliti lokalnoj farmi, koja uvozi brašno od cvrčaka iz Vijetnama i prodaje ga kao hranu za životinje, da takođe pravi brašno za ljudsku ishranu.

    „Želim da svoj hleb pustim u proizvodnju početkom marta“, objasnio je kuvar.

    On je dodao da će zbog većih troškova proizvodnje i zbog toga što će se hleb praviti po meri, cena biti oko 18-20 evra (19-22 dolara) po kilogramu.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE