Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hestil investira u Železaru i zapošljava

  Direktor Železare u Smederevu Sihai Song potvrdio je da će ove godine kineski vlasnik investirati 120 miliona dolara u modernizaciju proizvodnje u kojoj se, kako kažu u sindikatu, već zapošljavaju novi radnici.

  Povodom antidamping istrage Evropske komisije za period od jula 2015. do kraja juna 2016, poručuje da će smederevska železara prodavati samo srpske proizvode, a ne čelik iz Kine.

  U kompaniji Hestil Srbija usredsređeni su, kažu, samo na prodaju svojih srpskih proizvoda. Podsećaju da je godišnji kapacitet čeličane 2,2 miliona tona čelika.

  „Tokom proteklih godina, roba proizvedena u Železari predstavljala je oko jedan odsto tražnje Evropske unije. Hestil Srbija ostaje posvećen servisiranju kupaca u EU, ali smo uočili potencijal tržišta prerađivačke industrije u Srbiji i u regionu kao svoju glavnu razvojnu šansu.“

  Hestil se neće baviti prodajom čelika iz Kine i drugih zemalja u Srbiji, zemljama EU i okruženja, rekao je direktor Železare Sihai Song.

  Kineski vlasnik poručuje da će tokom ove godine prevashodno investirati u nove tehnologije kako bi srpski čelični proizvodi zadovoljili visoke standarde kvaliteta koje zahteva evropsko tržište.

  „Ove nove tehnologije, ove što ih zovemo četvrta industrijska revolucija, one dosta mogu i na području metalurgije da pomognu jer može da se pravi veći izvadak“, kaže stručnjak za crnu i obojenu metalurgiju Nikola Majinski.

  I zaposleni u železari su zadovoljni kineskim vlasnikom jer poslovni rezultati, kažu, nikad nisu bili bolji. „Sve normalno funkcioniše, a ono što je vest jeste da se prima jedan broj mladih radnika za proizvodne pogone. Svakodnevno se objavi poneki konkurs“, kaže predsednik Samostalnog sindikata kompanije Hestil Srbija Siniša Prelić.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE