"Hajka protiv bankarskog sektora, naknade problem samo u Srbiji"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Hajka protiv bankarskog sektora, naknade problem samo u Srbiji”

  Narodna banka Srbije (NBS) nema nameru da ulazi u polemiku sa onima koji uvek nađu način da imaju neki profitabilan posao, izjavila je guvernerka Jorgovanka Tabaković.

  Ona je ukazala da svi zaboravljaju presudu u Evropi protiv jedne banke koja kaže da su naknade za obradu kredita zakonite, piše FoNet, prenosi N1.

  Tabaković je novinarima u NBS, gde je predstavljena nova usluga e-Uprave, rekla da će rejting Srbije, kojem je bila nadomak pre pandemije, sada uniziti hajka protiv bankarskog i finansijskog sektora i problem sa naknadama za obradu kredita koje postoje 20 godina.

  Ne mešam se u rad sudova, ali neću dopustiti nikom da od Srbiju od poželjne investicione destinacije pravi pravno nesigurno i nepoželjno mesto za ulagače, naglasila je Tabaković.

  U NBS predstavljena nova eUsluga „Moji podaci za banku”

  Zahvaljujući ovoj usluzi, koja je dostupna korisnicima portala eUprave, omogućena je komunikacija građana i banaka na „klik“, odnosno omogućeno je da građani svoje podatke iz različitih državnih registara proslede banci od koje žele da dobiju ponudu za zaključenje ugovora o bankarskom proizvodu.

  Usluga „Moji podaci za banku“ nastala je kao nadogradnja usluge „Moji podaci“, koja već postoji na portalu eUprava i omogućava građanima uvid u njihove podatke koji se nalaze u različitim državnim registrima, kao na primer u Centralnom registru stanovništva, Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja, u registrima PIO fonda, Poreskoj upravi i u drugim državnim evidencijama.

  Izvor: N1, FoNet

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE