Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hajde da imamo vremena za pregled

  Grand kafa poručuje „Ne gledaj u šolju; pregledaj se!“ i poziva sve dame da urade besplatan mamografski pregled

  U okviru platforme „Hajde da imamo vremena za pregled“, Grand kafa nastavlja saradnju sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Ministarstvom zdravlja i Fondom B92 i uz poruku Ne gledaj u šolju; pregledaj se! podseća na izuzetnu važnost preventivnih pregleda za očuvanje zdravlja.

  Borba protiv najčešćeg malignog tumora kod žena – raka dojke, nastavlja se akcijom u okviru koje će ženama širom Srbije biti omogućeno da urade besplatan mamografski pregled. U narednim mesecima, mobilni mamograf biće postavljen u Zrenjaninu, Velikom Gradištu, Kniću, Gornjem Milanovcu, Beogradu i Kraljevu. Grand kafa, Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ pozivaju sve žene da budu odgovorne prema sebi i sopstvenom zdravlju i zakažu svoj pregled.

  U oktobru mesecu prošle godine, zajedno sa Ministarstvom zdravlja i Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Grand kafa je realizovala akciju u okviru koje se za besplatan pregled i mamografiju, prijavilo više od 2.000 žena. U nastavku kampanje „Hajde da imamo vremena za pregled“, Grand kafa podseća na važnost prevencije i brige o sebi kao najvažnijih koraka u očuvanju zdravlja žena.

  Nina Cvetković, Senior Brand Development Manager u Grand kafi (Atlantic Grupa), izrazila je zadovoljstvo zbog nastavka ove akcije i njene realizacije širom Srbije:

  Nastavljamo da podsećamo da se za bitne stvari u životu i ljude koje volimo uvek može i mora naći vremena. Ovo je poziv za sve da malo zastanu i učine nešto dobro za sebe. Za mamografski pregled potrebno je svega nekoliko minuta, koji mogu biti veoma važni i koji nam možda mogu spasiti život.

  Doc. dr Verica Jovanović, direktor Instituta za javno zdravlje Srbije „Milan Jovanović Batut“ istakla je da su preventivni pregledi najbolji način da se bolest dijagnostikuje na vreme. Samim tim povećava se i stepen izlečenja.

  „Više od 90 procenata žena sa rakom dojke može se izlečiti ako se dijagnoza postavi u početnom stadijumu, a petogodišnje preživljavanje, u tom slučaju, iznosi oko 95 procenata“, rekla je doc. dr Verica Jovanović. Ona je naglasila da je neophodno da žene budu svesne značaja ranog otkrivanja (skrininga) kada je ova bolest u pitanju.

  Grand kafa poručuje Ne gledaj u šolju, pregledaj se! i još jednom poziva sve dame da pronađu vreme za ono što je najvažnije; da zakažu besplatan preventivni pregled i sačuvaju sebe i svoje zdravlje.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Grand kafa

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE