Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gutereš poziva svet: SOLIDARNOST je ključna za OPORAVAK od krize

  Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš pozvao je na solidarnost i ujedinjenje oko rešenja koja mogu pomoći svim ljudima, navodeći da podrška oporavku treba da bude ključno opredeljenje u 2022. godini.

  U novogodišnjoj poruci, Gutereš je ukazao da svet dočekuje 2022. godinu uz brojne izazove, poput sve raširenijeg siromaštva i povećanja nejednakosti, nejednake distribucije kovid vakcina, neispunjenih obećanja u borbi protiv klimatskih promena, ali i konflikata, podela i dezinformacija.

  „Ovo nisu testovi samo za politike. Ovo su moralni i testovi stvarnog života. Ovo su ispiti koje čovečanstvo može da položi ako se obavežemo da ćemo 2022. učiniti godinom oporavka za sve“, naveo je Gutereš.

  On je izneo detalje kako je oporavak moguć na svakom od postojećih frontova.

  „Oporavak od pandemije zahteva čvrst plan vakcinacije svake osobe, svuda na svetu. Za oporavak ekonomije, bogatije zemlje moraju da podrže svet u razvoju, finansiranjem, investicijama i otpisom dugova. Oporavak od nepoverenja i podela zahteva stavljanje nauke, činjenica i razuma u prvi plan“, naveo je generalni sekretar UN.

  Dodao je da je za oporavak od konflikata potreban „obnovljen duh dijaloga, kompromisa i pomirenja“, a za oporavak planete preuzimanje obaveza u borbi protiv klimatskih promena, koje će biti u skladu sa razmerom krize i hitnošću izlaska iz nje.

  Izvor: Beta

  Foto: UN

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE