GUČA kao EXIT: Sabor trube "IDE" i na more

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  GUČA kao EXIT: Sabor trube “IDE” i na more

  Početak tradicionalnog Dragačevskog sabora trubača “ispraćen” je jednom zanimljivom informacijom koja stiže iz susedne Crne Gore, konkretno sa primorja gde bi jedna od najpopularnijih manifestacija u Srbiji mogla da dobije svoju mediteransku verziju.

  Sabor trubača u Guči trebalo bi da dobije svoju mediteransku verziju, nakon što je Opština Budva obezbedila plato na Jazu da se 24. i 25. avgusta organizuje “Guča u Budvi”.

  Firma Smart idea, sa sedištem u Budvi, koju je, kako piše u Centralnom registru privrednih subjekata osnovala Vladana Zipalov, dugogodišnja poslovna saradnica osuđenog estradnog menadžera Saše Mirkovića, dostavila je zahtev gradonačelniku Marku Batu Careviću, da su zainteresovani da prvi put u Budvi organizuju manifestaciju “Guča u Budvi”.

  Kako je Vijestima potvrđeno u Carevićevom kabinetu, Smart idea je spremna da snosi sve troškove organizacije, ali jedini zahtev im se svodio da im Opština ustupi prostor bez naknade, plato na Jazu ili stadion na Lugovima.

  Opština se odlučila da im se ustupi plato u zaleđu plaže Jaz.

  Oni nisu mogli da preciziraju kakav će biti program ove manifestacije, da li je u pitanju i takmičenje trubača, što je centralni događaj sabora u Guči, ili će biti samo nastupi muzičkih zvezda, te Sajam hrane i pića.

  Iz Smart idee su u dopisu Opštini naveli da očekuju veliki broj posetilaca, kao i pažnju medija, ali isto tako od lokalne uprave zatražile i pomoć gradskih komunalnih službi.

  Inače, “originalni” Sabor u Guči je počeo tradicionalnim podizanjem saborske zastave ispred Spomenika trubaču i izvođenjem saborske himne “Sa Ovčara i Kablara”.

  Prema rečima organizatora, svi smeštajni kapaciteti u Guči i okolini su popunjeni.

  Podsećanja radi, pre šest godina sličnu “sudbinu” je doživeo i drugi muzički, izuzetno popularan festival u Srbiji – EXIT, koji se nakon originala na Petrovaradinskoj tvrđavi “prekopirao” na crnogorsko primorje gde se održava pod nazivom “Sea Dance”.

  Izvor: Vijesti, Agencije

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE