Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pregled, akcija

  Grujičić: Na bolovanje bez komisije najduže dve sedmice

  Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da je privreda imala velike primedbe na mogućnost da neko bude na bolovanju dva meseca bez provere komisije i da je čudno da je izlečenje najvećeg broja pacijenata bilo baš 58 dana.

  „Lekar opšte medicine ubuduće će moći da otvori bolovanje pacijentu najduže dve nedelje, a ne, kao što je bio slučaj do sada, dva meseca“, najavila je ministarka za Politiku.

  Ona se nada da ćemo uspeti da sprečimo mogućnost zloupotrebe. Grujičić je istakla da su već pripremili predlog izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju.

  Kontrola će, kako je rekla, faktički biti na komisijama, sa izuzetkom za onkološke pacijente koji prolaze višemesečnu terapiju, ili pacijente koji su tek izašli iz bolnice posle teške kardiohirurške operacije.

  Upitana da li će ubuduće moći da se pojednostave odluke stručnih komisija, ministarka je istakla da će se voditi računa da novim zakonskim aktima postoji samo jedna komisija koja će odlučivati o lečenju pacijenata.

  „Da će se ona nalaziti u Ministarstvu ili u Fondu, videćemo. To će olakšati pacijentima i ubrzati procedure, pošto nema potrebe da se one dipliraju. Moramo ceo sistem da učinimo bržim i funkcionalnijim“, objasnila je Grujičić.

  Izvor: Politika

  Foto: screenshot, freepik

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE