Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Grejanje, More, Grčka, turista

  Grci pozvali Nemce: Provedite zimu sa nama, ne treba vam grejanje

  Grčki ministar turizma Vasilis Kikilijas pozvao je nemačke penzionere da ove zime dođu u Grčku kako bi izbegli hladnoću, jer im na moru ne treba grejanje.

  „Ljubljeni Nemci, provedite zimu sa nama, na plaži!“ piše u nemačkom listu Bild, koji sadrži intervju sa grčkim ministrom turizma.

  Tokom ekonomske krize, Nemci su spasli Grke sa milijardama. Sada žele da uzvrate nečim, navodi se u članku. „Grčka nudi bekstvo“ od visokih troškova energije i grejanja, piše u nastavku.

  „Pozivamo svakog Nemca koji bi želeo da dođe ove zime da provede vreme ovde… Hanja je savršeno mesto: toplo, ljubazni ljudi i verovatno je tu najbolje vreme tokom cele godine u celoj Evropi. Ne treba nam čak ni grejanje kod kuće“, istakao je gradonačelnik grčkog grada.

  U članku su objavljene i cene proizvoda na pijacama u Haniji, 0,80 centi za kilogram krompira i 0,70 centi za paradajz, koji su mnogo jeftiniji nego u Nemačkoj.

  Grčka, grejanje

  Grčka, grejanje (Pixabay)

  Turizam u Grčkoj se oporavlja nakon pandemije

  Nemački turistički gigant TUI izjavio je da očekuje da će ove godine Grčku da poseti rekordan broj turista.

  Aage Dunhaupt, direktor za komunikacije u TUI, saopštio je da je interesovanje za posetu Grčkoj naglo poraslo ove godine. U stvari, posetioci tokom leta u zemlji ove godine mogu čak i da nadmaše broj pre pandemije.

  „Grčka je ovog leta ponovo jedna od najpopularnijih destinacija za odmor. Očekujemo najveći nivo potražnje ikada. Trebalo bi da dovedemo oko 3 miliona turista u Grčku. Veći broj posetilaca nego pre pandemije, kada je bilo 2,8 miliona“, naveo je.

  Pandemija je teško pogodila turistički sektor Grčke, jedan od najvećih delova ekonomije zemlje. Ovogodišnja turistička sezona može biti suštinski deo ekonomskog oporavka države nakon pandemije.

  Turizam čini 20 odsto grčkog BDP-a i zapošljava bezbroj Grka. Prema ekspertima, turistička sezona 2022. će verovatno da donese oko 80 odsto od 18 milijardi evra (18,33 milijarde dolara) koliko je bilo 2019. pre pandemije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE