Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Grčka prva zemlja koja uvodi MESEČNE KAZNE za nevakcinisane

  Grčki premijer Kirijakos Micotakis izjavio je da će vakcinacija protiv koronavirusa u toj zemlji biti obavezna za starije od 60 godina.

  Oni koji odbiju da prime prvu dozu vakcinu do 16. januara biće sankcionisani mesečnom kaznom od 100 evra.

  Novac od kazni koje će biti izrečene ići će, kako je rekao premijer, na poseban račun sa kojeg će se finansirati zdravstveni sistem zemlje. On je napomenuo da je ova odluka veoma mučna za njega, ali je naglasio da i njih i društvo treba zaštititi.

  „Od naših 580.000 nevakcinisanih sugrađana starijih od 60 godina, nažalost samo 60.000 je požurilo da se vakciniše u novembru. Leče se uglavnom oni stariji od 60 godina i mnogi od njih su umrli. Kao što smo mnogo puta rekli, to su nepravedne smrti“, dodao je on.

  Besplatan samotestiranje oko praznika

  Micotakis je naveo da će od 6. do 12. decembra biti obezbeđeno besplatano samotestiranje za svaku odraslu osobu, vakcinisanu i nevakcinisanu, kako bi se uoči Božića identifikovali mogući asimptomatski nosioci virusa, kao i da će se isti postupak ponoviti od 3. do 7. januara tokom praznika.

  Premijer je odbacio mogućnost uvođenja karantina, ističući važnost kontrole tokom dnevnih skupova.

  On je naveo i da su tri od četiri stanovnika Grčke starija od 12 godina odlučili da vakcinišu protiv koronavirusa.

  „Naša zemlja je druga u Evropi po dnevnim vakcinacijama trećom dozom. Samo u poslednjih nekoliko nedelja, ukupan broj termina za prvu i treću dozu premašio je dva miliona“, istakao je Micotakis.

  Novi soj Omikros zabrinjava

  „Nova omikron mutacija korone nas zabrinjava i poziva na oprez, jer nas podseća da korona virus može stalno da nas iznenađuje sve dok nađe terena za opstanak, posebno među nevakcinisanim“, kazao je premijer Grčke.

  On je zaključio da dok se približavaju praznici, atmosferom, porodičnim trpezama i društvenim izlascima stvaraju se uslovi koji mogu da doprinesu njegovom oživljavanju.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE