Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gradskim stanovima čuvaju srednju klasu

  Bečke gradske vlasti su do danas zadržale provereni model podsticajne stambene politike, tako da u austrijskoj prestonici u ukupno 220.000 gradskih stanova trenutno živi više od pola miliona ljudi.

  Kako piše Tačka na i, Zanimljiva je i činjenica da ukupno 2.000 bečkih kompleksa subvencionisane stanogradnje raspolaže sa 610 hektara zelenih površina, što odgovara površini 854 fudbalskih igrališta.

  U njima se osim toga nalazi 70.000 stabala, 7.800 liftova, 1300 dečjih igrališta, 5.000 različitih lokala i 47.500 garaža koje mogu biti unajmljene.

  Gradnja „socijalnih“ stanova u glavnom gradu Austrije nastavlja se i danas. Najam novoizgrađenih gradskih stanova u Beču danas košta 7,50 evra po kvadratu bruto.

  Potpisivanjem ugovora najmoprimci ostvaruju pravo stanovanja na neodređeno vreme bez ulaganja svojih sredstava, a prilikom useljenja nije čak potrebno ostaviti niti depozit.

  “Bečka stambena politika najveći je podsticaj srednjoj klasi, a mi ćemo se zalagati da se ona nastavi i u budućnosti“, poručuje članica bečkog gradskog odbora za stanogradnju Kathrin Gaal.

  Izvor: Poslovni dnevnik

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE