Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gradski park u Čačku dobio novo dečje igralište uz podršku NIS-a

  Najveće dečje igralište u Srbiji, koje se nalazi u gradskom parku u Čačku dobilo je novo „ruho“. Ova igraonica na otvorenom prostire se na 550 metara kvadratnih, opremljena je najsavremenijom opremom poput dečjih mobilijara, multifunkcionalne igraonice, ljuljaški, klackalica i meke podloge za bezbednu igru dece, a komletnu rekonstrukciju podržala je kompanija NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“ u saradnji sa gradom Čačkom i Sportskim centrom Mladost.

  Želeći da Čačanima podari oazu zdravlja u kojoj će najmlađi moći bezbrižno da uživaju u igri, NIS je podržao uređenje igrališta sa osam miliona dinara. Na ovaj način kompanija želi da omogući da najmlađi Čačani imaju bolje uslove za odrastanje i veselije detinjstvo i usmeri ih da se bave sportom.

  Svečanosti koja je ovom prilikom organizovana prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, kompanije NIS, predstavnici sportskog centra Mladost i mnogobrojne zvanice.

  Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a i direktor Funkcije za spoljne veze, odnose sa državnim organima i PR,  izrazio je zadovoljstvo što u  ime kompanije NIS otvara rekonstruisano igralište, i istakao značaj ulaganja kompanije u projekte namenjene najmlađima.

  „Grad Čačak ima posebno mesto u istoriji Srbije, na mapi Srbije, ali  i na mapi poslovanja NIS-a. Čačak je naš važan biznis partner i zato sa velikim zadovoljstvom koristimo svaku priliku da vratimo stanovnicima ovog grada nešto što bi moglo da poboljša njihove uslove  života. Slogan naše kompanije je „Budućnost na delu“, a deca su naša budućnost. Istakao bih da sa gradom Čačkom uspešno sarađujemo već pet godina gde smo uložili više od 40 miliona dinara, i napomenuo bih da u narednom periodu nastavljamo sa daljim ulaganjima i podrškom projektima koji će  doprineti kvalitetnijem  životu građana Čačka“, naveo je Smirnov.

  Milun Todorović, gradonačelnik Čačka zahvalio je kompaniji NIS na dobroj praksi i podršci koju daje gradu.

  „Sa ponosom dajemo na dar prvenstveno deci,  ali i odraslima na korišćenje rekonstruisano igralište. Ovo je projekat koji je realizovan zahvaljujući odličnoj saradnji Naftne industrije Srbije i grada Čačka, koja traje evo već pet godina u toku kojih je realizovan niz projekata. Park takođe poseduje i deo sprava namenjen deci sa invaliditetom, koja zajedno sa svojim vršnjacima mogu bezbrižno  da se igraju i vežbaju. Grad Čačak će se i dalje truditi da putem anketa sugrađani opredeljuju one projekte koji su najvažniji za zajednicu“, istakao je Todorović.

  Miloš Stevanić iz Sportskog centra Mladost je iskoristio priliku da zahvali NIS-u  i gradu Čačku na podršci u rekonstrukciji dečjeg  igrališta.

  „Ovo je već četvrti projekat koji Sportski Centar Mladost realizuje uz podršku kompanije NIS. Podsetiću da smo do sada uredili deo leve obale Morave,  na gradskoj plaži,  ogradu kompleksa gradskog stadiona,  pre godinu dana izgradili smo novo dečje igralište na LJubić keju. Danas predajemo jedno novo moderno igralište  za decu koje se prostire na 550 kvadrata i sa ponosom mogu reći da je najveće u ovom trenutku u Srbiji.  Na proleće ostaje da uradimo i sistem za zalivanje u gradskom parku čime ćemo kompletno završiti ovaj projekat“, naveo je Stevanić.

  Rekonstruisano igralište jedno je od 18 dečjih terena na otvorenom i sportskih vežbaonica koje je NIS podržao u Čačku u okviru programa „Zajednici zajedno“. Kompanija je ove godine opredelila fond od 114,5 miliona dinara za realizaciju 26 projekata od kapitalnog značaja za razvoj zajednica širom Srbije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE