Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gradska čistoća građanima: Preparat protiv komaraca BEZBEDAN za ljude

  Javno-komunalno preduzeće (JKP) „Gradska čistoća“ saopštila je da je preparat koji njeni radnici koriste za zaprašivanje komaraca sa zemlje bezbedan po zdravlje ljudi i životinja i da građani ne treba da strahuju.

  „Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija“, navela je JKP Gradska čistoća.

  Naime, građani su prethodnih dana napadali i gađali kamenjem ekipe „Gradske čistoće“ koje su zaprašivale komarce sa zemlje iz straha da je taj preparat štetan po zdravlje.

  „Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan je od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Bezbedan je po zdravlјe lјudi i životinja, pa sugrađani ne treba da strahuju, već ukoliko im smeta miris preparata, savet je da se udalјe od mesta gde se tretman sprovodi i da zatvore prozore“, dodaje se.

  „Gradska čistoća“ najavila je da će nastaviti akciju suzbijanja komaraca uređajima sa zemlje u Obrenovcu i okolnim mestima.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE