Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  5 zapanjujućih i veoma POTCENJENIH gradova na Balkanu – jedan je u Srbiji

  Ugledni magazin Forbs objavio je listu pet najpotcenjenijih gradova na Balkanu, a svoje mesto tu je pronašao i jedan grad na jugu Srbije.

  Balkansko poluostrvo, opremljeno bajkovitim plažama, raskošnim planinama i nizom drevnih znamenitosti za istraživanje – piše Forbs, savršen je za istraživanje i odmor, a obiluje i brojnim neotkrivenim i neistraženim predelima.

  Mnogo domaćih i gradova u regionu doživeli su ekspanziju turizma u poslednje vreme. Među njima je Beograd u Srbiji, Split i Dubrovnik u Hrvtaskoj, Sarajevo i Mostar u Bosni i Hercegovini, Skoplje u Severnoj Makedoniji.

  O ovim gradovima često su pisali svetski mediji, ali ovog puta Forbs je napravio listu od pet, ne tako poznatih gradova na Balkanu koje treba posetiti jer su veoma potcenjeni.

  Ovi gradovi idealne su destinacije za odmor, jer, kako piše Forbs, neće biti mnogo gužve i imaćete priliku da uživate u njima.

  Među pet gradova našao se i jedan srpski, koji se nalazi na Jugu naše zemlje, Niš.

  Iako je u pitanju grad koji je relativno svim građanima Srbije poznat, Niš nije toliko popularan među stranim turistima. Zato bi ovo Forbsovo priznanje moglo da ga dovede do mesta koje će biti jedan od prvih izbora za strane turiste koji se upute u Srbiju.

  Kako ističe Forbs, u južnim krajevima Srbije, grad Niš iznedrio je veliki broj rimskih careva, od kojih je Konstantin Veliki bio jedan od mnogih vladara. U modernoj eri postoji bogat niz istorijskih građevina i znamenitosti koje možete da oktrijete, od veličanstvene Niške tvrđave iz 18. veka do Ćele kule, građevine koja je ukrašena lobanjama srpskih pobunjenika koji su izgubili živote u neupsleom ustanku protiv Osmanskog carstva. Pored bogatsva istrojskih atrakcija, Niš je takođe mesto gde možete da iskusite pravu srpski domaću hranu.

  Među gradovima na listi našao se i Doboj, grad u Repiublici Srpskoj. U pitanju je, kako piše Forbs, istorijski grad koji je dom jedne posebno fascinantne atrakcije. Poznata kao DObjska tvrđava, ova ogromna kamena građevina prvi put izgrađena je u 13. veku za vreme vladavine Bosanskog kraljevstva, iako su sukovi doveli do njenog uništenja i višestruke rekonstrukcije.

  Čitatelje su uputili i šta još mogu da vide i radite u ovom gradu.

  „Nakon dana provedenog u istraživanju tvrđave i isprobavanju bosanske kuhinje u Starom gradu, obližnje Goransko jezero posebno je šarmantno odredište na otvorenom, a posetiocima pruža priliku za kupanje i potragu za autohtonim balkanskim divljim životinjama“, ističe se u tekstu.

  Među ostalim gradovima na popisu su Varna u Bugarskoj, Berat u Albaniji, Ohrid u Sjevernoj Makedoniji.

  ohrid, s. makedonija

  varna, bugarska

  Kompletnu listu gradova i njihove atrakcije možete pogledati na sledećem linku.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta, Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE