Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gradonačelnik Čačka: Grad učinio sve oko eksproprijacije na trasi auto-puta

  Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je da je grad „učinio sve što je bilo u njegovoj nadležnosti povodom eksproprijacije zemljišta na trasi auto-puta kod Pakovraća i u drugim mestima“ i da je sada sve u ingerenciji sudova.

  Više desetina meštana Pakovraća kod Čačka, čija su imanja i kuće nalaze na trasi auto-puta, održali su više protesta jer su dobili rešenja o iseljavanju iako im još uvek nisu isplaćeni ni zemlja ni kuće koje im se oduzimaju zbog izgradnje auto-puta.

  Oni nisu bili zadovoljni cenom koju im je država ponudila za imanja koju su ocenili kao „nerealno nisku“, zbog čega su podneli tužbe nadležnim sudovima, ali ni posle dve godine sudski procesi nisu okončani.

  Gradonačelnnik Čačka je rekao da će svi građani biti adekvatno obeštećeni i istakao da je 88 odsto građana prihvatilo ponuđena rešenja o eksproprijaciji.

  „Mi smo učinili sve što je do nas. Obaveza lokalne samouprave je samo da donese rešenja o eksproprijaciji i to radi naša imovinsko-pravna služba. Dalji postupak je sledeći: građani koji su zadovoljni potpisuju sporazum za isplate koju vrši država Srbija, oni koji nisu zadovoljni, svoje pravo i pravdu traže na sudu“, rekao je Todorović novinarima.

  On je naveo da u Pakovraću ima još 10 domaćinstava koja nisu prihvatila ponuđenu cenu za zemlju i kuće i sudskim putem potražuju svoja prava, kao i da ima jedan broj domaćinstava koji se sude samo zbog ponuđene cene kuća, dok su prihvatili ponuđenu cenu za zemljište.

  Objekti će svakako biti uklonjeni

  „Ja se nadam da će oni to svoje pravo i ostvariti, ali projekat koji je od državnog interesa ne može da stoji. Nadam se da će se to prevazići što pre, ali se tu sve obaveze lokalne samouprave završavaju“, rekao je Todorović.

  Todorović je naglasio da „apsolutno nije za primenu bilo kakve sile“, ali da će objekti koji se nalaze na trasi auto-puta svakako biti uklonjeni, a kako je naveo, građani neće ništa izgubiti jer će biti adekvatno obeštećeni.

  On je istakao da nije rešenje da se građani Pakovraća prinudno iseljavaju, ali da oni „moraju da shvate, bez obzira na opravdan strah, da će biti isplaćeni“.

  On je rekao da se nada da će Viši sud što pre doneti odgovarajuće presude.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE