BG kao London i Milano - počinje NAPLATA ULASKA u centar?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BG kao London i Milano – počinje NAPLATA ULASKA u centar?

  Sekretarijat za saobraćaj raspisao je javnu nabavku za izradu studije “Upravljanje saobraćajom u Beogradu kroz model tarifiranja pristupa centralnoj zoni”.

  Gradski čelnici žele da reše gužve u saobraćaju naplatom prolaska automobila kroz centar prestonice. Kako navode “Večernje novosti”, ideja je da se glavni grad Srbije ugleda na Lonodon, Singapur, Milano…

  “Sa naglim porastom broja vozila u poslednjih nekoliko decenija javljaju se zagušenja u saobraćaju, posebno u užim centralnim zonama. Posledice su mnogobrojne i ogledaju se u velikom povećanju vremena putovanja, vremenskih gubitaka, potrošnje goriva, zauzetosti površina, smanjenoj bezbednosti saobraćaja”, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

  Odabrani stručnjaci treba da definišu zone u okviru kojih bi se upravljalo zastojima, a biće zaduženi i za saobraćajnu analizu, odnosno za izradu uvida o tome kako bi uvođenje naplate za ulazak u centar uticalo na saobraćaj u okviru zone i van nje, odnosno njenom obodu.

  Kako list navodi, saobraćajni stručnjaci napominju da se tražena studija bazira na Smart planu razvoja saobraćaja do 2033. godine.

  Izvor: Večernje novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE