Grad ponovo traži partnera za Sava centar

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Grad ponovo traži partnera za Sava centar

  Beogrdski Sava centar, najveći kongresni centar u Srbiji, ponovo je ponuđen investitorima, kako bi Grad Beograd našao partnera za rekonstrukciju i upravljanje tim objektom, objavila je danas eKapija.

  Ponuđeno je osnivanje zajedničkog privrednog društva radi rekonstrukcije i upravljanja kogresnim centrom, u kome bi Grad Beograd bio vlasnik 51 odsto kapitala, a privatni partner preostalih 49 odsto.

  Grad Beograd bi, kako je navedeno u pozivu, u kapital zajedničkog društva uložio isključivo imovinu, dok bi partner bio dužan da uloži odgovarajuća finansijska sredstva, u skladu sa svojom ponudom.

  Pod rekonstrukcijom Sava centra podrazumeva se kompletno renoviranje kongresne infrastrukture uz mogućnost izgradnje novih sadržaja, dok upravljanje zahteva profesionalni menadžment sa iskustvom u upravljanju kongresnim centrima slične veličine.

  Pravo na prijave imaju potencijalni partneri koji su ostvarili poslovne prihode u prethodnoj finansijskoj godini od najmanje 20 miliona evra i koji će obezbediti rukovodioce sa najmanje 10 godina iskustva, od čega pet na poslovima upravljanja kongresnim centrom.

  U izboru će Grad Beograd će spovesti dvostepeni postupak. U prvoj fazi potencijalni partneri treba da dostave odgovarajuće dokaze o ispunjenosti uslova, dok u drugoj fazi oni koji su prema oceni Konkursne komisije ispunili uslove treba da, najkasnije do 28. februara, dostave finansijsku ponudu, odnosno iznos ulaganja u rekonstrukciju centra, biznis plan za period od 10 godina, te plan rekonstrukcije.

  Od potencijalnih partnera se očekuje da preuzmu odredjen broj zaposlenih u Sava centru, dok Grad Beograd preuzima obavezu rešavanja broja preostalih radnika.

  Na prošlogodišnjem javnom pozivu za izbor starteškog partnera za Sava centar stigle su dve prijave – kompanije Delta holding i konzorcijuma Aerodrom “Nikola Tesla”, Energoprojekt holding i Beogradski sajam, ali niko nije dostavio obavezujuću ponudu, iako je rok za to nekoliko puta produžavan.

  Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je nedavno će Grad početi rekonstrukciju Sava centra ako niko drugi ne bude zainteresovan za to, i da će se raditi kroz faze, ako ne bude dovoljno novca za ceo projekat.

  Izvor: Beta

  Foto: Sava centar promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE