Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ljajić o GMO: Građani nemaju razloga da se plaše (VIDEO)

  Građani Srbije nemaju razloga da se plaše ukoliko dođe do izmene propisa o prometu genetski modifikovanih organizama (GMO), zato što će i u zakonu biti strikno naglašeno da je uzgajanje takvih organizama izričito zabranjeno, rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić.

  Prema njegovim rečima, promet će biti tako restriktivno postavljen podzakonstkim aktima, da će faktički onemogućen.

  “Da li mislite da smo mi ludi da radimo nešto protiv naših građana, naše dece. Mi hoćemo da postanemo članica Svetske trgovinske organizacije (STO) i siguran sam da se u praksi ništa ne bi promenilo, samo što bi sve doveli da bude transparentno, da bi se znalo, i ako se ti proizvodi prometuju, moraju da budu naznačeni, ali i za promet, bili bi tako rigorozni uslovi, da bismo ga praktično onemogućili”, rekao je Ljajić.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Dr Miggyy

   Svoj glas, protiv GMO hrane dižem, ovog puta pesmom gospodina Ljubivoja Ršumovića, a kako drugačije nego – pesmom! Nadam se da neće mi autor zameriti jer sam ga citirao. Ministar Ljajić neka, sa apetitom jede GMO proizvode, a ne da preko reda nama ih uvaljuje. Dadoše sve tutorima obraz, čast i glas, predlažem naše vođe neka jedu GMO proizvode kod svojih tutora i mentora, a nas neka ostave, ješćemo i korijenje ako zatreba, reče jedan bivši političar. Citat: ZAR ĆEMO DOZVOLITI? Zar ćemo dozvoliti da zlotvori likuju Kada nas genetski modifikuju? Evo šta bude s’ naukom o genima, kad padne u ruke svetskim kretenima! Onima što račun ne polažu nikom kad obraz ukrste s’ novčanikom! ----Onim što se bave genetskom manijom- da Srbe ukrste s boranijom! Onima koji pucaju od ponosa- kad stvore pasulj s’ ukusom lososa! Oni su spremni, metodom istom Da ukrste Judu s’ Isusom Hristom! Misle da smeju, što ni bog ne ume- da ukrste anđele i monstrume! Bog ih prezire, al’ ko Boga pita? Pitaju se Bogovi novca i profita! GMO je strana rečca, plaćenica! Ja sam je proučio profesorski, pomno, i zaključio to je skraćenica Od modifikovane srpske reči GoMnO!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE