Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Grad Beograd „UVODI RED“ među taksiste na Aerodromu

  Na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ od sada će postojati komunalni milicioneri, kao i red po kome će taksisti preuzimati putnike, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

  Grad Beograd usvojio je odluku koja će regulisati rad taksista na beogradskom aerodromu.

  Obrazlažući Izmenu odluke o dopunama Odluke o taksi prevozu, zamenik gradonačelnika Goran Vesić je istakao da se ova odluka odnosi na Aerodrom „Nikola Tesla“ sa ciljem da se konačno, kako je naveo, uvede red.

  „Sada ćemo omogućiti da komunalni milicionari budu unutra a postojaće i red po kome će taksisti preuzimati putnike“, rekao je Vesić.

  Elektornski sistem za prijavljivanje taksista na aerodromu

  Sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević je istakao da je propisan i poseban član 17. kojim se određuje postupanje u slučaju zastarelih i oštećenih identifikacionih nalepnica koje se nalaze na vetrobranskim staklima svakog taksi vozila.

  „Nalepnice su vezane i za ulazak u prostor aerodroma i za korišćenje elektronskog sistema koji smo uveli. Uvedena je i kaznena odredba za privredna društva u iznosu od 120.000 dinara, za preduzetnika 70.000 i za taksi vozača u iznosu od 20.000 dinara. To je deo mera koje želimo da primenimo kako bismo dodatno uveli red u sistem taksi prevoza, posebno kada je reč o taksiranju u sklopu Aerodroma „Nikola Tesla”.

  Prema njegovim rečima, novim elektronskim sistemom za prijavljivanje taksista na aerodromu predviđeno je da taksisti dolaze na parking koji je određen za njih, nakon čega se vrši elektronsko prijavljivanje.

  „Oni su dužni da budu pored ili u vozilima te da na displeju prate redosled preuzimanja mušterija, odnosno zonu ulaska na terminal. Tu su takođe predviđene kazne od 50.000 dinara za privredno društvo, za preduzetnika 20.000, 8.000 za odgovorno lice, a za zaposlenog 12.000 dinara“, rekao je Vasiljević.

  Izvor: BIZLife/Beoinfo

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE