Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Govorite srpski? Prijavite se za rad u najvećoj špijunskoj agenciji na svetu

  Govorite srpski, hrvatski ili bosanski? Ako je odgovor „da“, možda ste upravo Vi savršen kandidat za rad u najvećoj špijunskoj agenciji na svetu. Ovako počinje oglas CIA, koja traži baš ljude s odličnim poznavanjem ovih jezika.

  Osim „mogućnosti da brane Sjedinjene Američke Države“, potencijalni novi zaposleni dobijaju novčane bonuse do 35.000 dolara, zavisno o poznavanju jezika i funkciji koju će preuzeti. I to odmah po zaposlenju.

  Verovatno najprimamljivije radno mesto je ono instruktora za strane jezike u CIA sedištu u Vašingtonu, s platom do 161.900 dolara, bez raznih bonusa.

  CIA pruža vrhunsku obuku energičnim, kreativnim i upornim obaveštajnim profesionalcima. Instruktori jezika izvršavaju programe koji pružaju studentima sva potrebna kulturološka i jezična znanja potrebna za rad i boravak u inostranstvu – stoji, između ostaloga, u oglasu za posao.

  Naravno, ako vas pak zanima nešto malo operativnije, CIA traži kandidate za prikupljanje i obradu, ali i iskorišćavanje otvorenih izvora informacija, gde je plata nešto niža, rad verovatno malo „uzbudljiviji“.

  Kao oficir za iskorišćavanje otvorenih izvora informacija (OSEO) za CIA, otkrivaćete, prikupljati i procenjivati javno dostupne informacije, poznate pod imenom Open Source Intelligence (OSINT), u dinamičnom, sve širem digitalnom okruženju.

  „OSINT obuhvata tradicionalne medije, akademske radove, geoprostorne podatke i tehnologiju, skupove podataka, društvene medije i igra važnu ulogu u svim aspektima rada Agencije. Kao OSEO, razvićete planove koji koriste učinkovite alate i metodologije za istraživanje i prikupljanje informacija o otvorenim izvorima informacima.“

  Upotrebom vašeg znanja o zemljopisnom ili tematskom području, informacionom okruženju otvorenog koda i poznavanju jezika, prenećete svoje otkriće u pisanim proizvodima i informacijama, stoji u tom oglasu, uz napomenu „Otvorene su mogućnosti domaćih i stranih putovanja.“

  Digital Targeters (DT) još jedana je operativna pozicija za obaveštajce unutar CIA.

  „Kreativni su arhitekti i omogućuju napredne operacije usredsređene na širok raspon prioriteta. Primenjuju tehničku ekspertizu za iskorišćavanje tajno i javno dostupnih informacija (poznatih i kao open source data) pomoću specijaliovanih metodologija i digitalnih alata za planiranje, pokretanje i podršku tehničkih poslova ili zadataka za podatke o ljudima (HUMINT), ali i mešanih poslova.

  DT-ovi su istraživački nastrojeni pojedinci, pragmatični i skloni razvoju inovativnih digitalnih rešenja za složene probleme i učinkovito komuniciraju ova rešenja s ne-tehničkim partnerima. Imaju snažnu podršku u kontinuiranom napretku i poboljšavanju svojih tehničkih, analitičkih i eksploatacionih veština. Istovremeo, DT služe kao primarni digitalni sagovornici s ključnim partnerima.“

  Svi prijavljeni moraju proći rigorozna testiranja, a jedan od uslova je da nisu koristili droge u poslednjih godinu dana, što će CIA proveravati vlastitom metodologijom.

  Molimo vas da ostanete diskretni kod razgovora o vašem zanimanju za zaposlenjem u Agenciji, stoji u upozorenju koje prati sve oglase za posao.

  Izvor: Blic

  Foto: CIA

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE