Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Goša među top pet drastičnih slučajeva kršenja radničkih prava

  Slučaj Fabrike šinskih vozila „Goša“ iz Smederevske Palanke našao se među pet drastičnih slučajeva kršenja radničkih prava u Evropi koje je Evropska konfederacija sindikata (EKS) osudila zbog neisplaćivanja zarada, niskih plata, nepoštovanja kolektivnih ugovora i odsustva kolektivnog pregovaranja sa sindikatima, saopštio je Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS).

  U istoj grupi sa Gošom su Udruženje banaka Slovačke, McDonald’s, Nestle i Samsung.

  U saopštenju sindikata se navodi da će EKS i pojedinačno sindikati iz 39 evropskih zemalja, povodom Svetskog dana dostojanstvenog rada, 7. oktobra, ukazati gradjanima Evrope na višegodišnju agoniju zaposlenih u „Goši“.

  Navodi se da se zahvaljujući Savezu samostalnih sindikata Srbije, koji je EKS, medjunarodnu organizaciju sa 45 miliona članova, redovno obaveštavao o problemima u „Goši“, čiji su radnici bili u šestomesečnom štrajku jer im strani poslodavac nije isplatio više od dvadeset zarada, niti uplaćivao poreze i doprinose, evropska sindikalna javnost zainteresovala za taj slučaj.

  Svi evropski sindikati, na svojim portalima i svojim članovima, tvitovaće poruku o situaciji u „Goši“, koju je od slovačke firme „Žos Trnava“ kupila kiparska firma „Lisnart Holdings“.

  Izvor: Beta

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE