Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gordan Lauc

  Gordan Lauc o OBAVEZNOJ VAKCINACIJI: „Ucena i prisila imaće dugoročnu štetu“

  Naučnik i član Naučnog saveta Vlade Hrvatske Gordan Lauc osvrnuo se na svom Fejsbuk profilu na obavezno vakcinisanje koje je uvedeno u Italiji, Sloveniji, Francuskoj.

  Kako je istakao, prisiljavanje na vakcinaciju imaće dugoročnu štetu kada je u pitanju poverenje u sistem vakcinacije.

  „Ne mogu da razumem kako ti pobornici oko ove vakcine ne razumeju koliku dugoročnu štetu će izazvati ružne ucene oko ove vakcine i koliko kataklizmički štetno to može da bude za slobodno društvo koje smo decenijama gradili“, kaže Lauc.

  On navodi da je u Hrvatskoj 93 odsto smrti od koronavirusa bilo u populaciji iznad 60 godina. Od onih mlađih od 60 do sada je ili vakcinisano, ili prebolelo negde između dve i tri četvrtine, ističe Lauc.

  „Dakle da sada doslovno sve mlađe od 60 godina vakcinišemo, smanjili bismo broj smrti za negde oko 2 odsto. Nije realno da će se baš svi vakcinisati, dakle teorijski maksimum učinka svih tih prisila i ucena može da bude smanjenje broja umrlih od ovog virusa između 1 i 1,5 odsto. Da li je to da u nekom sledećem periodu umesto 100, umre 99 ljudi vredno svega onoga ružnog što takve ucene i pritisci donose? Ja sam uveren da nije, posebno zato što će koraci potrebni za spašavanje tog jednog života koštati verovatno 10, ako ne i više života tokom sledećih nekoliko godina“, piše on.

  Hrvatski naučnik takođe ističe i da su vakcine protiv korone fantastična dostignuća nauke i da bi svako ko želi da smanji rizik od teškog oblika bolesti trebalo da se vakciniše, ali i da su bilo kakvi pritisci kontraproduktivni.

  Umesto mladima – vakcinu ponuditi starijima od 60

  „Umesto prisila i pritisaka na mlade i radno aktivne, država i sve njene službe bi trebalo da se fokusiraju na to da svim starijima od 60 bude posebno ponuđena vakcinacija i jako dobro objašnjeno zašto je to važno. Vakcinacija mladih može donekle da uspori  širenje virusa, ali neće smanjiti ukupan broj zaraženih starijih, pa zato neće uticani na smrtnost u starijoj populaciji“.

  On smatra i da je ideja kovid propusnica koje vakcinisanima daju ista prava kao i onima koji imaju negativan test na koronu „duboko pogrešna i opasna“.

  „Vakcinisana osoba je u najvećoj meri zaštićena od teškog oblika bolesti, ali je zapravo srazmerno slabo zaštićena od zaraze i mogućnosti da virus proširi dalje, tako da je korišćenje kovid propusnica kao motivacije za vakcinisanje veoma opasno i licemerno“.

  On ističe da za nametanje nema nikakvgg opravdanja, te da se kad god čuje da se neko zalaže za tu opciju zapita da li se radi o plaćeniku ili žrtvi pandemijskog marketinga“.

  Izvor: BIZLIfe

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Zoran

   Zato od prisile umrece znatno vise, od posledica vakcina takodje, kao da im je cilj da sto vise pobiju na skriven nacin

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE