Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Donald Tramp, kazna

  Google popustio: Trampova društvena mreža ipak na Google Play-u

  Truth Social, aplikacija za društvene mreže iza koje stoji biznismen i bivši predsednik Donald Tramp, odobrena je za Google Play prodavnicu, saopštio je Google.

  Odluka znači da će Truth Social sada moći da se preuzme na Android pametne telefone preko Google-ove prodavnice aplikacija, nakon što je Truth Social prešao na implementaciju snažnijih smernica za moderiranje sadržaja.

  Google je ranije rekao da se Truth Social ne može pojaviti u njegovoj prodavnici aplikacija sve dok ne primeni politike koje se u dovoljnoj meri bave pitanjem podsticanja i pretnjama nasiljem. Takođe je rečeno da aplikacije društvenih mreža u Google Play prodavnici moraju da obezbede sistem za prijavljivanje nepoželjnog sadržaja.

  Podsećanja radi, Truth Social je već bio dostupan nekim Android uređajima preko izvora koji nisu Google-ovi, kao što je Samsung Galaxy prodavnica. Takođe se može preuzeti i na Apple mobilnim uređaima putem prodavnice AppStore.

  TruthSocial AppStore (Scrn)

  AppStore (Scrn)

  U sredu je portparol Gugla rekao za CNN da su ti standardi sada ispunjeni.

  „Aplikacije se mogu distribuirati na Google Play-u pod uslovom da su u skladu sa našim smernicama za programere“, rekao je portparol, „uključujući zahtev da se efektivno moderira sadržaj koji generišu korisnici i uklanjaju nepoželjni postovi poput onih koji podstiču nasilje.“

  Prema smernicama kompanije TruthSocial, korisnički sadržaj koji podstiče nasilje „može dovesti do toga da se taj sadržaj ili nalog koji kreira taj sadržaj ukloni sa platforme.

  Google je u izjavi za medije rekao da je Truth Social uverio tehnološkog giganta da će spremno primeniti politiku moderiranja, koja uključuje „uklanjanje sadržaja koji krši pravila kao što je podsticanje na nasilje“.

  Donald Trump (AP Photo/Evan Vucci)

  Truth Social pokrenuta prošle godine

  Trump Media & Technology Group, nova kompanija koju je osnovao bivši predsednik, objavila je planove za pokretanje Truth Social prošle godine.

  Aplikacija, dizajnirana kao konzervativni konkurent Tvitter-u, bila je zahvaćena brojnim problemima, uključujući velike greške tokom perioda uvođenja koji je trajao više od mesec dana, zabrinutost oko finansiranja i niz regulatornih istraga koje uključuju DVAC.

  Donald Tramp

  Donald Tramp, Truth (Screenshot)

  Trampova kompanija bi trebalo da bude javno navedena nakon što se spoji sa DVAC-om, ali je taj potez odložen, delom zbog federalne krivične istrage o sporazumu o spajanju. Prošle godine su se pojavile optužbe da su rukovodioci DVAC-a i Trump Media možda postigli sporazum o spajanju mesecima pre nego što je to bilo zakonski dozvoljeno.

  Donald Tramp objavio prvi post na svojoj društvenoj mreži Truth

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE