Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gugl, plata

  Ruska filijala Google-a najavila BANKROT

  Ruska filijala Google-a podnela je zahtev za stečaj, navodi se u poruci objavljenoj u ruskom zvaničnom registru Fedresurs.

  Filijala je u obaveštenju navela da namerava da se proglasi nelikvidnom.

  „Od 22. marta 2022. godine predviđa sopstveni bankrot i nemogućnost da izvrši svoje novčane obaveze. Zahteva isplatu otpremnina ili naknade zaposlenima koji rade ili su ranije radili po ugovoru o radu i obavezu da izvrši obavezna plaćanja u propisanom roku“, navodi se u belešci.

  Google nije odgovorio stranim medijima na zahtev za komentar. Nisu uspeli da dođu do Dejvida Snedona, koji je u dokumentu imenovan kao generalni direktor filijale.

  Kompanija Google (Beta/AP)

  Da li su kazne Google-u dovele do bankrota?

  Rusija je u utorak saopštila da ne planira da blokira Youtube uprkos ponovljenim pretnjama i kaznama. Zemlja je priznala da bi takav potez verovatno doveo do ,,stradanja ruskih korisnika“ i da ga treba izbeći.

  Izvršni direktor Rostelekoma Mihail Osejevski je u sredu rekao da Google normalno radi u zemlji, uključujući sve servere, prenela je agencija TASS.

  Kompanija Google (Beta/AP)

  Nije bilo odmah jasno da li su kazne Guglu, koje podrazumevaju naknadu od 7,2 milijarde rubalja, odnosno 113 miliona dolara, u decembru za, kako je Moskva rekla, brisanje sadržaja koji Rusija smatra nezakonitim, krive za proglašenje nelikvidnosti.

  Prihod filijale u Rusiji u 2021. iznosio je 134,3 milijarde rubalja, stoji u bazi podataka ,,Spark“ novinske agencije Interfax.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE