Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Saopštenje Sindikata zaposlenih u RGZ-u „GEOSINDIKAT“

  Nakon jučerašnjeg obraćanja radnika Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) premijerki Ani Brnabić u kojem su naveli da se sistemski ne rešavaju problemi u ovoj instituciji, danas se oglasio i drugi „Geosindikat“.

  Saopštenje „Geosindikata“ prenosimo u celosti:

  „Povodom obraćanja takozvanih sindikata u RGZ-u JOS, Nezavisnost i ASNS, koje već 20 godina podržavaju delovi režima i duboke države, obaveštavamo javnost da je protiv njih podneto više krivičnih prijava od kojih se dve nalaze u sudskom postupku a koje ti isti sindikati izbegavaju nadajući se zastarelosti jer su svesni da ne govore istinu. S obzirom da ova grupa vodi intenzivnu kampanju u Vašem mediju u cilju diskreditovanja institucije i rada Republičkog geodetskog zavoda, Geosindikat, kao jedini reprezentativni sindikat u RGZ-u koji za razliku od par pojedinaca koliko broje sva tri pomenuta takozvana sindikata zajedno ima više od 1000 članova, i kao takav jedini relevantan predstavnik zaposlenih, želi da informiše Vaše čitaoce o sledećim činjenicama.

  Navedene interesne grupe, koje lažne sindikate koriste kao grupe za pritisak i žive od kreiranja dezinformacija, imaju cilj da optuže katastar za koruptivne radnje dok se sami bogate od korupcije, na račun građana Srbije. Pozivamo građane da ne nasedaju na teško prepoznatljivu, ali decenijski ponavljanu, matricu da se problemi nastali na drugom mestu rešavaju u katastru i da pogrešno ili netačno utvrđeno pravo vlasništva može rešiti u katastru pod parolom „Ovo je Srbija i sve se može“.

  Zaposleni u katastru su poslednja linija odbrane od prevarnih radnji na tržištu nepokretnosti i zbog toga apelujemo na građane da se sva komunikacija sa katastrom obavlja isključivo pisanim putem jer na taj način štite sopstveni interes, a samim tim onemogućavaju ovakve interesne grupe da kreiraju koruptivne lance koji najlakše egzistiraju u uslovima usmene komunikacije. Pisana komunikacija omogućava praćenje toka realizacije predmeta jer su svi procesi digitalni i probleme je lako detektovati i identifikovati, što omogućava jednostavnije i efikasnije rešavanje.

  Radnici Brnabićki: Za novu zaštitu RGZ-a utrošeno mil. EUR, a koliko je za prethodnu?

  Napominjemo građanima da je zaštita sistema, tokom sajber napada, bila na najvišem svetskom nivou i da su svi podaci o vlasništvu bezbedni i neoštećeni u šta se mogu i sami uveriti na sajtu RGZ-a i putem 28 usluga koje RGZ nudi potpuno besplatno. Geosindikat traži pozivanje na odgovornost i reagovanje državnih organa protiv svih onih koji su sajber napad pokušali da iskoriste za uvođenje pravne nesigurnosti i panike kod građana Srbije koristeći laži, manipulaciju i izvrtanje činjenica.

  Više puta prozivani, Honesty program je program koji pravedno i transparentno evidentira radni učinak što gorepomenutim neradnicima smeta. Od početka korišćenja ovog softvera zabeležen je pozitivan efekat na budžet Republike Srbije od 800 miliona dinara na godišnjem nivou. Na ovaj način Republički geodetski zavod sprovodi još jednu antikoruptivna meru što mi kao Geosindikat duboko podržavamo jer smo skandalizovani činjenicom postojanja veze između pojedinih državnih službenika i pomenutih koruptivnih grupa.
  Pozdravljamo sprovođenje reforme i digitalizaciju RGZ-a, koja korisnicima olakšava pristup, smanjuje troškove i štedi vreme u svim poslovima koji imaju veze sa katastrom.

  cena nekretnina

  Zgrada

  Pozivamo građane da, kao i do sada, imaju poverenja u Republički geodetski zavod i njegove zaposlene koji vredno rade isključivo u službi građana Srbije, i da kredibilne informacije mogu pronaći na zvaničnom sajtu a ne od pomenutih zaštitnika interesnih grupa koji sa digitalizacijom u RGZ-u ubrzano ‘izumiru““, navodi se u saopštenju Sindikata zaposlenih u RGZ-u „Geosindikat“.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE