Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Geodetskom zavodu FALI tačno 367 stručnjaka

  Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) trenutno nedostaje 367 stručnih lica kako bi se popunila sva radna mesta predviđena novom sistematizacijom, saopšteno je iz tog zavoda.

  Iz RGZ su naveli da je sistem „prenapregnut“ zbog povećanog broja zahteva koji stižu od građana na koje je potrebno odgovoriti.

  Profesionalnim korisnicima omogućen je pristup servisu eŠalter 24 sata, sedam dana u nedelji i na taj način je drastično povećan broj prijemnih mesta za zahteve građana, objasnilu su iz RGZ.

  Oni su naveli da je broj zahteva koji se podnose povećan i zbog podizanja svesti o važnosti upisa u katastar nepokretnosti čemu je doprineo i novi zakonski okvir.

  „Sa visokim brojem nepopunjenih radnih mesta i nedovoljnim kadrovskim kapacitetima za obavljanje zakonom poverenih poslova, RGZ je doveden u situaciju koja ugrožava efikasno funkcionisanje sistema zemljišne administracije“, navedeno je u saopštenju.

  Iz ovog zavoda su istakli i da očekuju da će nova Vlada Srbije doneti hitne mere kojima bi se omogućilo brzo i efikasno regrutovanje stručnih kadrova na javnom konkursu za zapošljavanje.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE