Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Generalni direktor kompanije Bekament: Cilj nam je osvajanje novih tržišta

  U proteklih 30 godina, kompanija Bekament uložila  je oko 100 miliona evra u samu fabriku i postrojenja, a plan je da u narednom periodu nastavi da širi portfolio proizvoda i osvaja nova tržišta, rekao je Dejan Čolović, vlasnik i generalni direktor kompanije Bekament.

  Čolović je novinarima nakon obeležavanja 30 godina postojanja kompanije i otvaranja nove fabrike za proizvodnju stirodura, kao i puštanja dve nove proizvodne linije u okviru pogona tečnog programa, rekao da time kompanija učvršćuje lidersku poziciju što se termoizolacionih sistema tiče.

  Širenje porfolija proizvoda i izvoz na nova tržišta

  U planu je širenje našeg već bogatog portfolija na još više tržišta Evropske unije, dodao je Dejan Čolović.

  Na pitanje o planovima u narednoj deceniji, Čolović kaže da će dosta raditi i na digitalizaciji, a da su u proteklom periodu dosta pažnje posvetili automatizaciji procesa proizvodnje.

  Nova zapošljavanja

  „Nastavićemo i dalje da ulazemo, investiramo, da uvodimo nove proizvode, kao i da osvajamo nova tržišta budući da trenutno izvozimo u deset država, od ove godine i u Italiju i Češku. Više od 250 različitih artikala prizvodimo i povećavaćemo taj broj. Imamo 530 zaposlenih i sigurno ćemo u narednom periodu još ljudi da zapošljavamo“, rekao je Čolović.

  Od velike pomoći kaže, bilo je što je njihove ideje prepoznalo i Ministarstva privrede koje je kompaniji Bekament dodelilo sredstva podsticaja u iznosu od 867.934 evra.

  Kompanija Bekament pre pet godina pokrenula je Fondaciju, a i narednom periodu nastaviće da pomaže zajednici i doprinosi projektima društvene odgovornosti, kao i u prethodnom periodu, rečeno je tom prilikom.

  Bekament iz godine u godinu osnažuje svoju tržišnu poziciju i beleži rast prometa od 20 posto, a zbog pokretanja novih pogona otvorili smo i 40 novih radnih mesta, rekao je između ostalog Aleksandar Čolović, vlasnik kompanije Bekament na svečanosti povodom obeležavanja jubileja kompanije.

  Bekament investirao 12 miliona evra u nova fabrička postrojenja

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Kompanija Bekament

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE