Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bekament investirao 12 miliona evra u nova fabrička postrojenja

  Kompanija Bekament otvorila je novu fabriku za proizvodnju stirodura, pustila u rad dve nove proizvodne linije u okviru pogona tečnog programa, a ujedno i obeležila 30 godina poslovanja.

  Investicijama od ukupno 12 miliona evra, jedna od tehnološki najsavremenijih kompanija za proizvodnju materijala za završne radove u građevinarstvu je dodatno osnažila svoju tržišnu  poziciju i opravdala reputaciju lidera u ovom delu jugoistočne Evrope.

  U rangu najsavremenijih postrojenja

  Nova fabrika stirodura u rangu je najsavremenijih postrojenja u Evropi sa automatizovanim procesom rada. Reč je o investiciji od 8 miliona evra, a godišnji proizvodni kapacitet fabrike iznosiće 250.000 metara kubnih. Pokretanjem novog pogona omogućeno je otvaranje 40 novih radnih mesta u okviru kompanije.

  Značajan doprinos u realizaciji ovog velikog projekta ima Ministarstvo privrede koje je kompaniji Bekament dodelilo sredstva podsticaja u iznosu od 867.934 evra.

  Pored toga, kompanija Bekament uložila je i u fabriku tečnog programa, proširujući postojeće kapacitete puštanjem u rad dve nove linije za proizvodnju fasadnog maltera i BK-Pol boje za unutrašnje zidove.

  Datom investicijom od četiri miliona evra, Bekament će biti u mogućnosti da proizvede 70 tona tečnih proizvoda na sat sa godišnjim proizvodnim kapacitetom od 150.000 tona i samim tim, podižući standard brzine isporuke i kvaliteta usluge, potpuno izađe u susret potrebama distributera/kupaca.

  Rast prometa, jačanje tržišne pozicije

  „Kontinuiranim investiranjem u nove fabričke pogone i širenjem mreže poslovnih partnera, Bekament iz godine u godinu osnažuje svoju tržišnu poziciju i beleži rast prometa od 20 posto, doprinoseći stabilnosti srpske privrede, ali i stopi zaposlenosti, budući da smo, usled pokretanja novih pogona, otvorili i 40 novih radnih mesta“, rekao je Aleksandar Čolović, vlasnik kompanije Bekament.

  Tokom svečanosti upriličene povodom otvaranja novih fabričkih pogona, izjave za medije dali su ministarka privrede, Anđelka Atanasković i vlasnik i generalni direktor kompanije Bekament, Dejan Čolović.

  Pravi primer odlične porodične firme

  Kompanija Bekament je pravi primer odlične porodične firme i njihov uspeh je veoma bitan za domaću privredu. Ministarstvo privrede uvek pomaže domaće kompanije u cilju njihovog i rasta države, ali i obezbeđivanja novih radnih mesta za ostanak naše dece u Srbiji“, izjavila je ministarka Atanasković.

  „U proteklih 30 godina, kompanija Bekament je uložila oko 100 miliona evra u samu fabriku i postrojenja. Nastavićemo da investiramo u razvoj kompanije i srpske privrede, u planu je širenje našeg već bogatog portfolija na još više tržišta Evropske unije. Zahvalio bih Ministarstvu privrede koje je prepoznalo Bekament kao jedan od stubova domaće ekonomije i na doprinosu koji je značajan i kako moralno, tako i finansijski“, rekao je Dejan Čolović, vlasnik i generalni direktor kompanije Bekament.

  Obeležen i jubilej

  Tekuća godina je i godina jubileja, kada kompanija Bekament proslavlja 30 godina svog uspešnog poslovanja.

  Od svog osnivanja 1992. godine sve do danas, Bekament se transformisao u snažnu domaću kompaniju koja poseduje najmodernija fabrička postrojenja i portfolio od preko 250 proizvoda koji plasira na preko 10 tržišta regiona i Evropske Unije. Za poslovne uspehe kompanije zaslužno je i preko 500 zaposlenih.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Kompanija Bekament

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE