Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bil Gejts, start-ap

  Gejts ohrabruje svet: Buduće generacije živeće bolje

  Bil Gejts često upozorava na egzistencijalne globalne pretnje, poput klimatskih promena i budućih pandemija. Pa ipak, suosnivač Majkrosofta i milijarder je optimističan kad je reč o budućnosti čovečanstva na Zemlji.

  Čak i kad se uzmu u obzir svi izazovi s kojima se suočavaju sadašnje i buduće generacije, Gejts je uveren da će bilo ko rođen u idućih nekoliko decenija bolje živeti nego ljudi bilo kad ranije u istoriji, prenosi tportal.

  Pesimisti se, dodao je, suviše fokusiraju na aktuelne negativne trendove i ne vide širu sliku. Kao primer navodi globalnu stopu smrtnosti dece mlađe od pet godina, koja je prepolovljena tokom zadnjih dvadeset godina. Takođe, prosečan životni vek se u zadnjih 300 godina gotovo udvostručio.

  Zahvaljujući inovacijama, u budućnosti ćemo iskoreniti dečju paralizu te izlečiti rak i gojaznost, smatra Gejts.

  Veliki potencijal imaju i tehnologije zelene energije, a tehnološki napredak je omogućio podizanje nivoa obrazovanja i efikasniji rad zdravstvenih radnika širom sveta, piše CNBC.

  Inovacije, upozorio je, ne garantuju pozitivne ishode. Tehnološka i naučna evolucija mogu dati opasne rezultate, kao što nam pokazuju primeri nuklearnog oružja ili bioterorizma.

  Izvor: Poslovni dnevnik

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE