Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife u poseti Sava Centru: „Niko neće moći da pravi kongrese kao Beograd“ (FOTO)

  Nakon što je kompanja Delta Holding postala vlasnik Sava Centra po ceni od 17,5 miliona evra, redakcija BIZlife-a pozvana je u prostorije ovog simbola Beograda da se lično upozna sa trenutnim stanjem i Deltinim planovima za stvaranje modernog poslovnog centra.

  Podsetimo, uslovi pod kojima je Delta kupila Sava Centar jesu zabrana menjanja namene, rekonstrukcija, i ulaganje u minimalnom iznosu od 50 miliona evra. Ipak, procenjuje se da će Delta za renoviranje Sava centra uložiti oko 60 miliona evra.

  Kako je rekao potpredsednik Delta Holdinga Živorad Vasić na upoznavanju sa trenutnim stanjem Sava Centra i planovima za budućnost, potrebno je da se uzme u obzir da „za Sava Centar treba dati 80 miliona evra, i da treba dokazati da ste društveno odgovorna kompanija kada je neko pravio gubitak od 2 miliona evra do prošle godine, gde je hladno, gde curi voda, gde salu ne možete da napravite za kongres ortopeda, a onda shvatite da će Beograd za dve godine sve to moći, i da će moći da dovede šest, sedam hiljada ljudi“.

  Kako objašnjava, to će pozitivno uticati na sve, na hotelijere, ugostiteljstvo, budžet Grada Beograda, taksiste…

  Osim toga, Vasić smatra da je najbitnije to što će zbog ovoga Srbija postati lider u regionu i to što u odnosu na Hrvatsku, Sloveniju, Makedoniju, Bugarsku, Rumuniju niko neće moći da napravi kongrese koje Beograd može a „osećate da je jedna privatna kompanija to uradila za dve godine, a pričamo o tome deset godina“.

  Ipak, ističe da je od 90.000 kvadrata koliko ima Sava Centar, samo 16.000 komercijalnog prostora dok su ostalo hodnici i sale. Stoga, tu nema toliko novca koliko se misli, kaže Vasić, a na nivou prihoda nije moguće doći do investicije od oko 80 miliona evra.

  On ističe i da će Delta napraviti iskorak sličan onom koji je Tito napravio kada je tek izgrađen Sava Centar.

  U nastavku pogledajte fotografije trenutnutnog stanja, pre renoviranja planiranog za sledeću godinu.

  Izvor: BIZlife

  Foto: BIZLife, Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE