Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Frilenseri „odahnuli“: Od Vlade dobili PRODUŽETAK postojećih poreskih uslova

  Vlada Srbije prihvatila je predlog Udruženja radnika na internetu da se trenutno poresko rešenje produži do donošenja novog zakona, najkraće još godinu dana.

  Prethodno su se frilenseri oglasili budući da se bliži 31. decembar, kad ističe rok koji je propisan izmenama Zakona o porezu na dohodak građana za definisanje konačnog rešenja za oporezivanje ove grupe radnika.

  U udruženju su napomenuli da je bilo „od izuzetne važnosti da u novom zakonu koji sa primenom počinje 1. januara stoje isti uslovi“.

  „Vlada će na narednoj sednici u četvrtak predložiti amandman koji produžava važenje postojećih uslova na narednu godinu. Očekuje se da nove izmene Zakona o porezu na dohodak građana budu usvojene u Skupštini sledeće nedelje“, navode u Udruženju radnika na internetu nakon sastanka u Vladi.

  „Smatramo da radnici na internetu 1. januar ne mogu dočekati uz pristajanje na najgoru poresku računicu po kojoj je neoporeziv deo prihoda samo 18.300 dinara, a davanja državi, uz pun iznos poreza i doprinosa, većini frilensera obuhvataju preko 50 odsto zarade“, saopštilo je udruženje prošle nedelje, uz napomenu da su mnogi frilenseri izgubili poslove, da su im se prihodi značajno smanjili, dok je konkurencija sve veća u uslovima pandemije.

  Izvor: 021

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE