Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Frilenseri dobili NOVI PREDLOG; Pogačar tvrdi: Daleko od PRAVOG REŠENJA

  Novi sastanak frilensera i predstavnika Vlade Srbije biće održan sutra, a kako potvrđuju predstavnici Udruženja radnika na internetu, država ovaj put za njih ima novi predlog.

  Predsednik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar potvrdio je za BIZLife portal da su dobili novi predlog za rešenje poreske situacije u kojoj se nalaze i da ga trenutno analiziraju.

  Više informacija, kako navodi, moći će da daju ujutru.

  “Sutra u 14 sati pozvani smo u Vladu na pregovore, oni se nastavljaju. U predlogu stoji da je Vlada Srbije na sugestiju predsednika Aleksandra Vučića korigovala prethodni predlog, ali čini mi se da prema ovome koliko smo uspeli da vidimo, to nije to što smo očekivali i daleko je od pravog rešenja“, kaže on.

  Ipak, navodi, jeste dobar korak napred ka rešavanju problema.

  I na fejsbuk stranici Pogačar je potom objavio da se pregovori koji su bili prekinuti nastavljaju.

  „Ovo je dobar korak i dobar pravac za rešavanje problema, ali do rešenja ima još dosta toga da radimo i da se borimo. Ništa ne pada sa neba, pa ni rešenje za period unazad. Stoga nema opuštanja, mi već planiramo da delujemo na razne načine da se ovaj problem reši u našu korist. Samo borbeno i hrabro ljudi i vidimo se sutra ispred vlade! Ko može da dođe kao podrška neka dođe. Da napomenem da ako i sutra izađemo sa pregovora, za šta postoji realna mogućnost, to samo znači da smo apsolutno uporni da izguramo stvar u našu korist i da su protesti, akcije i ulica i naše zajedništvo nešto što nam osigurava da ćemo uspeti! Kao i uvek do sada, u solidranosti i jedinstvu je naša snaga! Vidimo se sutra ispred vlade u 14:00“, napisao je Pogačar i na Fejsbuku.

  Mediji prenose da ukoliko predstavnici frilensera prihvate ponudu koja će biti predstavljena u narednim danima, oko 80 odsto njih će biti oslobođeno plaćanja poreza i doprinosa koji nisu regulisali u prethodnih pet godina.

  Kada je reč o preostalih 20 odsto frilensera, država će otpisati sve kamate i dati reprogram u trajanju od 10 godina, rekli su iz Ministarstva finansija. To u praksi znači da će osoba koja je imala prilive od 500 evra mesečno u trajanju od godinu dana, biti dužna da za te prihode plaća samo sedam evra.

  Inače 14. oktobra Poreska uprava je pozvala radnike na internetu da obračunaju svoja dugovanja tokom prethodnih pet godina ukoliko nisu redovno izmirivali svoje zakonske obaveze prema državi.

  Nakon toga, frilenseri su izrazili nezadovoljstvo i otpočeli su razgovori sa Vladom Srbije.

  Predlogom rešenja koji će im biti predstavljen detaljnije sutra konačno se nazire kraj ove situacije, koja traje gotovo pola godine, prenose mediji.

  Period o kome se govori odnosi se isključivo na prethodnih pet godina. Sve zarade i prilivi koji su stariji od 2016. godine neće biti oporezivani.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/Milan Timotić

  What's your reaction?

  Komentari

  • Poreski obveznik

   A šta ćemo sa onima koji godinama plaćaju upravo ove poreze? Oni su budale jer plaćaju i prate i poštuju propise? Bilo bi lepo da se onda svim ljudima koji su godinama plaćali poreze i doprinose po istom ovom osnovu, refundiraju svi porezi i doprinosi za sve što su do sada plaćali. Zakoni trebaju da važe za sve podjednako, a ne da najgore prođu oni koji propise poštuju i svoje obaveze izmiruju na vreme.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE