Francuski "Vansi" danas zvanično preuzima aerodrom "Nikola Tesla"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Francuski “Vansi” danas zvanično preuzima aerodrom “Nikola Tesla”

  Francuska koropracija “Vansi erports” (Vinci Airports), koja je dobila koncesiju za beogradski Aerodrom “Nikola Tesla”, danas će zvanično preuzeti upravljanje tim preduzećem, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

  “To će značiti velike investicije u aerodrom, ali i druge investicije, kao što će biti izgradnja pruge BG voza, koja će povezivati aerodrom i centar, o čemu se pregovara sa Vladom Japana”, kazao je Vesić u Skupštini Beograda prilikom predstavljanja budžeta.

  Vlada Srbije izabrala je početkom godine “Vansi” kao najpovoljnijeg ponuđača za koncesiju beogradskog aerodroma na 25 godina, jer je ponudio 501 milion evra, uz investicionu obavezu od 732 miliona evra.

  Ranije je procenjeno da bi prihodi od koncesije u narednih 25 godina trebalo da budu 1,5 milijardi evra, dok će godišnja taksa na koncesiju iznositi od 4,3 miliona evra do 16 miliona evra.

  Od ponude za koncesiju 417 miliona evra ide u republički budžet, a 84 miliona dobijaju mali akcionari, odnosno građani Srbije.

  Francuska kompanija se obavezala i da neće biti otpuštanja ljudi na aerodromu.

  “Vansi” je osnovana 1996. godine, kao deo građevinsko-poslovne kompanije “Vansi” (Vinci), jedne od najvećih takvih u Evropi.

  Izvor: Beta

  Foto: Promo

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE