Firme iz Srbije na međunarodnom sajmu voća i povrća u Berlinu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Firme iz Srbije na međunarodnom sajmu voća i povrća u Berlinu

  Na međunarodnom sajmu svežeg voća i povrća “Fruit Logistica 2019”, koji će se održati u Berlinu od 6. do 8. februara, ponudu će predstaviti i 10 kompanija iz Srbije, najavila je danas Privredna komora Srbije.

  PKS i RAS uz podršku USAID Projekta za konkurentnu privredu organizuju nastup domaćih kompanija, sa ciljem promocije domaće privrede, podrške izvoznicima i povezivanja sa partnerima u inostranstvu.

  “Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da učvrste postojeće i steknu nove poslovne kontakte”, navela je PKS.

  “Fruit Logistica” je jedan od najvećih međunarodnih sajmova iz oblasti prehrambene industrije na svetu koji se ove godine održava 26. put u Berlinu. U 2018. godini na sajmu je izlagalo 3.239 kompanija i organizacija iz više od 80 zemalja, a manifestaciju je videlo više od 78.000 posetilaca iz 130 zemalja.

  Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, od januara do septembra prošle godine ukupna spoljnotrgovinska razmena Srbije i Nemačke iznosila je oko 3,64 milijarde evra.

  Izvoz Srbije u Nemačku bio je 1,47 milijardi evra, a uvoz iz te zemlje 2,17 milijardi evra. U odnosu na isti period 2017, uvoz je porastao za 370,8 miliona evra, a izvoz za 44,2 miliona evra, tako da je ukupna razmena bila veća za 415 miliona evra.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE