Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  FINALNO odobrenje: Amerikom se „širi“ OBAVEZNA vakcinacija

  Sjedinjene Američke Države dale su finalno odobrenje za upotrebu antikovid vakcine Fajzer-Bjontek za osobe od 16 godina i starije, saopštila je Agencija za hranu i lekove (FDA), regulatorno telo SAD. Ta odluka bi trebalo da pomogne jačanju procesa vakcinacije u zemlji.

  FDA je „odobrila prvu vakcinu protiv kovida-19“ u zemllji, navodi se u saopštenju, a preneo je Njujork tajms.

  Vakcina Fajzera do sada je imala privremeno hitno odobrenje za upotrebu. Ostale dostupne vakcine odobrene za upotrebu, za sada privremeno odobrenje.

  Odluka će doprineti vakcinaciji u bolnicama, na fakultetima, korporacijama i drugim organizacijama. Ministar odbrane SAD Lojd Ostin naložio je obaveznu vakcinaciju za 1,4 miliona aktivnih službenika vojske u zemlji, objavio je Pentagon.

  Takođe, Junajted erlajnz je nedavno najavio da će od zaposlenih zahtevati dokaz o vakcinaciji u roku od pet nedelja nakon finalnog odobrenja od strane FDA, što se i dogodilo. Oregon je usvojio sličan zahtev za sve državne radnike, kao i mnoštvo univerziteta u saveznim državama.

  Nekoliko sati po odobrenju FDA, i gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio najavio je obaveznu vakcinaciju za sve zaposlene u obrazovanju, u svim javne školama Njujorka. Kako prenosci CNN, neće postojati mogućnost testiranja kao alternativnog rešenja.

  Tako je Njujork postao najveći školski sistem unutar SAD koji se odlučio na ovaj korak. „Svi zaposleni u školi moraju da dostave dokaz o vakcinaciji najmanje jednom dozom do 27. septembra“, rekao je gradonačelnik Njujorka.

  Odeljenje za obrazovanje u Njujorku (DOE) sada postaje najveći javni školski sistem u SAD koji svojim zaposlenima propisuje vakcine protiv koronavirusa. U okviru ovog sistema funkcioniše više od 1.800 škola i radi 143.000 ljudi.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Nedeljnik

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE