Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Završeno snimanje novog domaćeg filma „Živi i zdravi“

  Nakon 33 snimajuća dana u Herceg Novom i na poluostrvu Luštica, završeno je snimanje novog domaćeg filma Živi i zdravi, u režiji Ivana Marinovića koji je ujedno i autor scenarija.

  U pitanju je živopisna mediteranska komedija koja prati uzbudljive događaje neposredno pred i tokom svadbe. Zaplet počinje kada buntovna mlada, dva dana pred venčanje, odluči da odustane od udaje. Međutim, mladoženjin otac ne dozvoljava da se venčanje otkaže. Veliko slavlje pretvara se u „farsu“ sa nizom neočekivanih obrta. Uzbudljiva situacija začinjena je naoružanjem i dinamitom, baš kako tradicija i običaji tog kraja nalažu.

  Glumačka ekipa filma

  Glumačku ekipu čine imena iz celog regiona, kao i u prethodnom Marinovićevom filmu „Igla ispod praga“. Glavnu žensku ulogu, Draganu, tumači Tihana Lazović. Mladoženju Moma igra novljanski glumac Goran Slavić, a njegovog kuma Goran Bogdan. Mladoženjine roditelje igraju Snježana Sinovčić Šiškov i Momčilo Pićurić. Sa mladine strane, u ulogama roditelja su Mirjana Joković i Dejan Đonović, dok kumu igra Dragana Dabović.

  snimanje filma Živi i zdravi

  „Vrlo brzo nakon što sam dobila ulogu Dragane, počela sam da komuniciram sa rediteljem Ivanom. Osećaj da ga poznajem jako dugo proistekao je iz činjenice da se upravo on nalazi u svom scenariju. Shvatila sam koliko je talentovan, pametan, duhovit i blag čovek. Bilo mi je jasno da ćemo se razumeti i da će nam saradnja biti laka, tako je i bilo“, izjavila je Tihana Lazović i dodala:

  „Ovaj scenario je nešto najbolje što sam pročitala u poslednjih nekoliko godina. Ono što me je najviše privuklo jeste činjenica da je muški scenarista i reditelj napisao tako moćne i slojevite ženske likove. To je na našim prostorima redak slučaj.“

  „Za mene je dodir sa ovim filmom bio kao da se dotičem Felinija. Ivana Marinovića, reditelja i scenaristu filma, poznajem godinama. Saradnja tokom snimanja je bila baš onakva kako sam i mislio da će biti. Bio je to lagani prelaz iz maštanja tokom čitanja ovog duhovitog teksta u jedan svet koji zajedno gradimo. Ista osećanja me drže i sad. Svi znamo koliko je težak razvojni put od scenarija do snimanja, ali kako se snimanje završilo, ništa se nije promenilo“, izjavio je Goran Bogdan.

  „Ja volim dosta da se smejem, ali se ne smejem lako. Volim životni humor koji ima veze sa prepoznavanjem istine. Kada sam pročitala scenario za film Živi i zdravi, bio je prisutan ne samo jedan dublji smeh, već se osećala ogromna ljubav prema ljudima o kojima Ivan govori, prema mentalitetu koji je toliko tačan da je univerzalan“, izjavila je Mirjana Joković i dodala:

  To je za mene postao izazov – kako napraviti ovu priču bogatom, blesavom i drugačijom od drugih, a da se provuče jedna crta ozbiljnosti u vezi životnih dilema sa kojima se likovi u ovoj priči susreću.

  Većinski crnogorski film “Živi i zdravi“ je ko-produkcija sa još pet zemalja

  Partneri su Adriatic Western iz Crne Gore, Sense Production iz Srbije, Analog Vision iz Češke, Kinorama iz Hrvatske, Krug Film iz Severene Makedonije i Spok Film iz Slovenije.

  Film su podržali Filmski centar Crne Gore, Opština Herceg Novi, Portonovi rizort, Turistička organizacija Herceg Novi, Filmski centar Srbije, Češki filmski fond, Hrvatski audiovizuelni centar, Filmska agencija Severne Makedonije, Slovenski filmski centar, Eurimages, Kreativna Evropa MEDIA i See Cinema Network.

  Projekat za film “Živi i zdravi“ već je u toku razvoja osvojio dve nagrade:

  • Krzysztof Kieslowski za najbolji scenario na Kanskom festivalu
  • Excelence Award u okviru Sarajevskog Filmskog festivala.

  Premijera filma se očekuje u toku 2023. godine.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Maja Medić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE