Rekordna zarada FIFA od Mundijala u Rusiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rekordna zarada FIFA od Mundijala u Rusiji

  Svetsko prvenstvo u fudbalu održano prošle godine u Rusiji najprofitabilnije je u istoriji fudbala za FIFA, koja je od tog takmičenja ostvarila neto dobit veću od 3,5 milijardi dolara, kaže se u finansijskom izveštaju svetske kuće fudbala.

  U izveštaju objavljenom na sajtu FIFa, piše da je organizacija u Mundijal od 2015. do 2018. godine uložila 1,82 milijarde dolara, a prihodi su iznosili 5,35 milijardi dolara.

  Što se tiče domaćina Rusije, njena višegodišnja ulaganja u održavanje prvenstva iznosila su 10,56 milijardi, dok je prihod iznosio oko 13,14 milijardi dolara.

  Svetsko prvenstvo održano je u junu i julu prošle godine u 11 ruskih gradova.

  Gledajući samo 2018. godinu, FIFA ju je, prema konsolidiranom finansijskom izveštaju, okončala s neto dobiti od 1,81 milijarde dolara, što je prvi pozitivni finansijski rezultat nakon tri godine.

  Najveće prihode FIFA je pritom ostvarila od televizijskih prava prenosa, 2,54 milijarde, a slede marketinška prva od kojih je ostvareno 1,14 milijardi dolara.

  Kod rashoda, najveći su oni za organizaciju takmičenja i događaja, u iznosu od 1,97 milijardi dolara, te za edukaciju i razvoj, 578,5 miliona dolara.

  Izvor: Index

  Foto: Kremlin.ru

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE