Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Feng Šui – Idealan raspored prozora i vrata u tvom domu (VIDEO)

  Kaže se da su oči prozori duše, a ako volite feng šui pravila – prozori su oči vašeg života.

  Bez obzira na to da li verujete u feng šui ili ne, prozori su veoma bitan deo vašeg doma. Oni vašem domu ne donose samo svetlost, već i dobar pogled, kao i neophodnu pozitivnu energiju, naročito ujutru kada otvorimo sve prozore.

  Odnos između vrata i prozora definiše protok energije, jer funkcija vrata i prozora jeste da kanališu svetlo i energiju. Potrebno vam je svega nekoliko smernica ukoliko želite da imate kuću sa dobrom Feng Šui energijom.

  U „igru“ je uključeno više činilaca: oblik i veličina prozora, njihov raspored u odnosu na vrata, otvaranje i zatvaranje prozora, zavese…  Preporučuje se da vaši prozori budu okrenuti ka istoku, kako bi sveža jutarnja svetlost ušla u vaš dom.

  Odaberite tamne i kvalitetne zavese. Izbegavajte korišćenje plastičnih prstenova i karniši za zavese. Poželjno je da ovi delovi budu drveni ili od nekog drugog prirodnog materijala. Najbolje je da izaberete zavese koje pokrivaju prozore i dovoljno su duge da dodiruju pod. Potrudite se da vam prozori i zavese uvek budu uredni i čisti kako bi „Chi“ energija slobodno ulazila u vaš dom.

  Po Feng Šui-ju preporučuje se da birate isključivo prozore visokog kvaliteta, koji će zadržati negativnu energiju napolju i obezbediti sigurnost vašoj porodici. Danas su veoma moderni, veliki stakleni paneli, koji zauzimaju veću površinu vaših zidova. Međutim, treba odabrati prozore u skladu sa veličinom celokupnog prostora.

  Po Feng Šui-ju vrata i prozori ne smeju da škripe i ne smeju biti slomljeni ili oštećeni. Što dalje znači da ono što je najbitnije u vezi sa vratima i prozorima jeste DUGOTRAJNOST.

  Sistemi za prozore i vrata spadaju u kategoriju proizvoda koji se kupuju jednom ili dva puta u životu. Iz tog razloga, zaista je važno da budu izdržljivi i otporni na vremenske prilike koje bi mogle izazvati štetu.

  Evo nekoliko saveta kako da nađete „prozore sa devet života“:

  1. Aluminijum je izuzetno robustan materijal. Pokazuje odličnu otpornost na koroziju i potrebno mu je minimalno održavanje.
  2. Sertifikovani ALUMIL okov i prateći materijal (šarke, ručke, mehanizmi, izolacione gume itd.) Jednako su izdržljivi i pojačavaju performanse sistema.
  3. Procesi plastifikacije i eloksaže koji se obavljaju štite sisteme od korozije i uticaja sunčeve svetlosti.

  Ako odabiru prozora i vrata pristupite na ovaj način, moći ćete dugo da uživate u mirnim trenucima u svom domu umesto da se bavite vašim prozorima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE