Facebook lansira "mali Messenger"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Facebook lansira “mali Messenger”

  Nova verzija Facebook Messengera dozvoliće roditeljima da odluče sa kim će im deca komunicirati.

  Kompanija Facebook najavila je lansiranje aplikacije Messenger za decu od šest godina, u pokušaju da zadovolji roditelje koji žele da im deca budu bezbedna na internetu, prenosi Financial Times.

  Facebook Messenger za decu, koji će prvo biti lansiran u SAD, dizajniran je sa kontrolama koje omogućavaju roditeljima da odlučuju sa kim će im deca komunicirati na internetu.

  Deca će moći da ga koriste za gledanje video snimaka, fotografija, i edukativnih iskustava.

  Iz kompanije kažu da reklame neće biti dozvoljene, kao ni deljenje podataka dece sa oglašivačima i glavnim sajtom.

  Nova aplikacija pojavila se nedugo pošto je YouTube morao da se bori sa optužbama da je dozvolio objavljivanje neprikladnih video snimaka, koji uključuju decu i komentare sa seksualnim konotacijama.

  Veliki oglašivači poput kompanija Diageo, Mars i HP povukli su svoje reklame pošto su se pojavile pored tih snimaka. Takođe, YouTube pokušava da se izbori sa ljudima koji postavljaju nasilne video snimke koristeći crtane likove.

  Iz kompanije Facebook kažu da će nova aplikacija biti pažljivo programirana da bi se potrudila da osigura da deca nemaju pristup neprikladnim sadržajima. Na primer, poruke u kojima deca šalju nage fotografije biće skenirane.

  Na glavnoj aplikaciji Facebook, kompanija se oslanja na to da će korisnici označiti sadržaj kao neprikladan, ukoliko prikazuje nasilje ili lažne vesti.

  Facebook se trudi da zadrži mlađe korisnike. Za tinejdžere, nedavno je pokušao, neuspešno, da kupi Snapchat, nakon čega je kopirao jednu od njegovih glavnih mogućnosti, Story, na Instagram i Facebook.

  Iz kompanije kažu da neće biti automatskih prelazaka sa Messengera za decu na regularnu aplikaciju kada deca napune 13 godina, što je starosna granica za kreiranje naloga na ovoj društvenoj mreži.

  “Imamo i priliku i obavezu da izađemo u susret roditeljima i njihovim potrebama”, rekla je Antigona Dejvis, zadužena za globalnu bezbednost u kompaniji Facebook i dodala da se kompanija konsultovala sa grupama roditelja i organizacijama koje su specijalizovane za bezbednost dece dok je pravila aplikaciju.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE