Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  facebook

  Žena koja je bukvalno RAZVILA Facebook dala otkaz posle 14 godina

  Šeril Sandberg iz kompanije Meta, matične kompanije Facebook-a, Instagrama i WhatsAppa, najavila je povlačenje sa mesta glavnog operativnog direktora nakon 14 godina.

  Sandberg  će po odlasku sa druge pozicije po rangu u kompaniji Meta ostati u njenom upravnom odboru.

  Poziciju glavnog operativnog direktora kompanije preuzeće Havijer Olivan koji je godinama predvodio napore za rast kompanije, prenosi Bloomberg.

  Najavila je da se  nada da će se u budućnosti fokusirati na svoju fondaciju i filantropski rad.

  Dala ključan doprinos da se Facebook razvije

  Njen odlazak dešava se u trenutku kada se Meta suočava sa usporavanjem prodaje reklama i većom konkurencijom od strane rivala kao što je TikTok.

  Sandberg je inače jedna od najistaknutijih žena u tehnološkoj industriji.

  „Kada sam preuzela ovaj posao 2008. nadala sam se da ću u ovoj ulozi biti pet godina“, napisala on ana društvenim mrežama.

  Sandberg se zaposlila u Facebook-u 2008. godine i za 14 godina dala ključni doprinos da se kompanija transformiše iz startapa u giganta društvenih mreža i reklamni centar vredan milijarde dolara.

  U međuvremenu objavila je knjigu „Lean In“ kojom je ohrabrila žene da se afirmišu na poslu i kod kuće. Zajedno sa glavnim izvršnim direktorom Facebooka, Markom Zakerbergom promovisala je poslovnu kulturu kompanije, ali i upadala u javne skandale zbog propusta u privatnosti i moderiranju sadržaja, uključujući predsedničke izbore u SAD 2016. godine.

  facebook

  facebook, logo, company, beta ap

  Akcije kompanije Meta oslabile su za 2,6 odsto posle vesti o njenom odlasku, a ukupan pad vrednosti akcija u ovoj godini je 44 odsto.

  Odlazeća direktorka navela je da je njen novi angažman u biznisu ili politici malo verovatan. Pre nego što se zaposlila u Facebooku, Sandberg je radila za Google

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP, Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE